Pentru că este vineri, în bucătăria platoului de la Super Neatza se prepară desert. Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii i-a impresionat pe matinali cu o rețetă de desert foarte îndrăgit, dar într-o interpretare proprie. Este vorba de o rețeta absolut delicioasă și spectaculoasă de salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat, preparată de Vlăduț în ediția din 21 ianuarie 2022 a emisiunii.
Rețeta lui Vlăduț, poate fi și rețeta voastră de weekend, pentru care vă prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Citește și: Biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură
Salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat - Ingrediente
- 1200 gr biscuiți populari
- 400 gr unt
- 4-5 linguri cu vârf de caramel sărat
- 250 gr fistic
- 600 ml lapte
- extract de vanilie
- 300 ml apă
- 2 linguri de zahăr
- 500 gr ciocolată albă
- Pentru decor:
- pudră de fistic
- petale de trandafiri
- ciocolată albă
Citește și: Biscuiți Red Velvet Crinkle. Rețetă simplă de biscuiți catifea roșie
Salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat - Mod de preparare
De menționat că puteți înjumătăți cantitățile ingredietelor, dacă nu aveți o familie numeroasă precum cea din platoul emisiunii Super Neatza.
Luați cel mai mare bol și puneți în el biscuiții întregi. Apăsații cu mâna și striviți-i ușor. Adăugați peste ei fisticul măcinat mai grosier și turnați 300 de mililitri de lapte fierbinte. Amestecați pentru a pătrunde bine laptele printre biscuiți și lăsați-i să se hidrateze în timp ce vă ocupați de sirop.
Cum se prepară siropul de ciocolată albă cu caramel sărat
Puneți 300 de mililitri de apă la fiert și adăugați 2 linguri de zahăr. Amestecați până când se topește zahărul, apoi adăugați ciocolata albă. Din nou amestecați intens până când și aceasta se topește, apoi adăugați untul tăiat în cuburi. Când și untul este topit, adăugați caramelul sărat și extractul de vanilie.
Citește și: Rețeta simplă și delicioasă de caramel sărat
Omogenizați bine compoziția rezultată și turnați-o fierbinte peste ingredientele din vas și mai completați cu lapte fierbinte, dacă necesită. Aveți date deoparte 300 ml de lapte nefolosite. Acum este timpul să folosiți laptele fierbinte. Amestecați bine totul și lăsați amestecul să se tempereze pentru a-l putea modela sub formă de salam și înfășura în folie de aluminiu, sau folie de prospețime. Puneți deliciosul salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat la frigider de pe o zi pe alta.
Când îl desfaceți, tăvăliți-l prin pudră de fistic, apoi decorați-l cu ciocolată albă, topită. Presărați peste ciocolată fistic mărunțit și petale de trandafiri, sau diferite bomboane pentru decor, biscuiți sfărâmați, etc.
Citește și: Sirop din flori de salcâm, concentrat și foarte aromat
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei ”Salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat”, dar și pentru a beneficia de sfaturi utile de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.
Super Neatza, 20 ianuarie 2022. Chef Radu Darie gătește: toast-uri delicioase de iarnă...