Antena Căutare

Trei feluri de pizza și focaccia, gătite de Chef Radu Darie la Super Neatza, 3 februarie 2022

În ediția din 3 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, ne prepară trei feluri de pizza și focaccia. Iar ingredientele folosite au fost următoarele: brânză, mozzarella gourmet, făină de semola, apă, sare, drojdie, sos de roșii, ulei de măsline,

Mozzarella se topește în interiorul sandvișului focaccia și gratinează plăcut restul ingredientelor Galerie
Focaccia cu sos de roșii, pesto, mozzarella și parmezan, porționată pe un tocător de lemn | Super Neatza

Dacă este joi, în platoul de la Super Neatza se gătește pizza, iar în ediția din 3 februarie 2022 a matinalului, chef Radu Darie gătește trei feluri de pizza și focaccia, toate având la bază ingredientul principal mozzarella Gourmet de la Delaco.

Foarte importante pentru reușita unei rețete de pizza sunt: aluatul și mozzarella. Daca îți dorești să-ți reușească pizza, exact ca în Italia, Mozzarella gourmet Delaco va face acest lucru posibil. Este o brânză gustoasă cu o textură fermă, perfectă pentru feliere și răzuire și se topește ca la cartea de bucate.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi una dintre delicioasele rețete de pizza, pe care Radu le-a preparat în platoul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Citește și: Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Trei feluri de pizza și focaccia - Ingrediente

  • aluat de pizza
  • mozzarella gourmet
  • sos de roșii
  • frunze de busuioc
  • ulei de măsline
  • salam picant, italienesc
  • șuncă porchetta
  • sos pesto
  • fulgi de migdale

Trei feluri de pizza și focaccia - Mod de preparare

Rețetele de pizza nu mai sunt o noutate pentru nimeni, însă modul de preparare și modelare a aluatului, precum și distribuirea ingredientelor pe acesta sunt importante pentru reușita gustului, dar și a aspectului. e spune că o pizza o mănânci mai întâi cu ochii, așa de apetisantă trebuie să arate.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 28 octombrie 2021 preparată de Vlăduț - Pizza cu șuncă și rodie și Pizza cu carne tocată

Chef Radu Darie a preparat cea mai simplă și cea mai apreciată pizza italiană și anume: pizza Margherita. Este o pizza ce se compune, pe lângă nelipsitul aluat, din sos de roșii, mozzarella și frunze de busuioc. Aluatul se întinde aplatizându-l cu mâinile de la mijloc către margini, astfel încât aerul să iasă din partea de mijloc și să rămână în margini. Marginile aluatului se vor dezvolta și vor deveni crocante în timpul coacerii. Partea din mijloc va fi unsă din belșug cu sos de roșii, iar peste acesta se vor răsfăța bucăți mari de mozzarella Gourmet și frunze de busuioc.

Pizza Margerita se coace la 250 de grade Celsius, pentru 7-8 minute. Pornind de la această rețetă simplă de pizza, Radu a jonglat cu ingredientele și a mai adăugat la următoarea pizza și felii subțiri dintr-un salam italienesc, picant.

Citește și: Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 21 octombrie 2021. Pizza cu șuncă preparată în patru moduri

Cum se prepară focaccia tip pizza

Pentru această rețetă, Radu a tăiat transversal, în două părți, o lipie de casă, preparată tot din aluat de pizza și coaptă la tigaie. Partea de jos se unge cu sos de roșii, se adaugă mozzarella, felii de șuncă porchetta, sos pesto și parmezan. Se acoperă cu a doua parte de lipie și se coace tot pentru 7-8 minute, la 250 de grade Celsius.

Foarte gustoasă iese această focaccia, cu interior cremos de la mozzarella topită și sosurile adăugate, iar crusta foarte crocantă.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al celor trei feluri de pizza și focaccia, dar și pentru a afla multe trucuri de la chef Radu Darie pentru reușita prepartelor, accesați materialul video de mai sus.

Care sunt principalele calități ale unei femei în funcție de vibrația interioară. Ce spune numerologul Corina Stratulat... De ce au lipsit Răzvan Simion și Ramona Olaru de la Superneatza cu Răzvan și Dani: ”Azi e o zi cum n-au mai fost”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x