- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pentru că joia este ziua destinată rețetelor de pizza în platoul de la Super Neatza, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii a preparat nu una ci două rețete de pizza: Pizza cu șuncă și rodie și Pizza cu carne tocată, una mai delicioasă decât alta.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi, aceste delicioase rețete de pizza, din bucătăria lui Vlăduț.
Pizza cu șuncă și rodie și Pizza cu carne tocată - Ingrediente
Nelipsite din lista de ingrediente pentru toate tipurile de pizza sunt aluaturile, sosurile și brânzeturile. Ingredientele pentru toppinguri pot diferi de la o pizza la alta. Cele două tipuri de pizza au în comun aluatul și sosul, iar toppingurile sunt diferite.
Citește și: Beneficiile consumului de rodie. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta
Ingrediente pentru aluat clasic de pizza:
- 500 gr făină tip 650;
- 250 ml apă caldă;
- 50 ml ulei de măsline;
- 10 gr drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă;
- 5 gr sare;
Ingrediente pentru sos:
- ardei copți;
- ulei
- oțet
- busuioc
- roșii
- sare și zahăr
Topping pentru pizza cu șuncă:
- șuncă pădurea neagră;
- rodie;
- rucola;
- gorgonzola;
Topping pentru pizza cu carne tocată:
- carne toacată;
- ceapa;
- usturoi;
- rosii;
- ardei iute;
- ardei gras;
- ulei;
- sare și piper
- busuioc;
- ceapă roșie
- mozzarella.
Pizza cu șuncă și rodie și Pizza cu carne tocată - Mod de preparare
Pentru ca aluatul de pizza să fie unul foarte reușit, recomandarea lui Vlăduț estă să-l pregătiți de seara și să-l lăsați la frigider până a doua zi.
Cum se prepară aluatul de pizza
Într-un recipient, amestecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază. Adăugăm 1-2 linguri de apă caldă, omogenizăm și lăsăm amestecul să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.
Trecem făina printr-o sită deasă și o amestecăm cu sarea într-un bol încăpător. Creăm o adâncitură la mijlocul făinii unde vom pune drojdia activată. Picurăm câte puțin din apa caldă, și din ulei și amestecăm intens. În timp ce amestecăm, încorporăm treptat în acest amestec și făina din vas. Frământăm aluatul pentru pizza mai întâi în vas, apoi îl transferăm pe masa de lucru presărată cu făină. Îl mai frământăm și pe masă până devine elastic.
Punem aluatul pentru pizza înapoi în vas, îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la rece de pe o zi pe alta.
Cum se prepară sosul de ardei copți
Curățăm ardeii copți și pregătim pentru ei un dressing din ulei cu oțet, puțin zahăr și sare, ca la salata de ardei copți. Amestecăm ardeii rupți în fâșii cu acest dressing și trecem totul prin blender. Adăugăm și câteva roșii, pentru consistența sosului.
Va rezulta un sos delicios, ușor acrișor ce va înnobila gustul pizzei.
Cum se prepară toppingul pentru pizza cu carne tocată
Se pune ulei într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu și se adaugă ceapa tocată, usturoi tocat și carnea tocată. Se amestecă bine până când carnea se rumenește și se desface în mici perluțe, iar ceapa se pătrunde bine. Se adaugă ardei iute și ardei gras, dar și roșii pasate și se condimentează cu sare, piper și busuioc. Se lasă să fiarbă până când scade sosul de roșii.
Citește și: Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 14 octombrie 2021. Pizza cu legume de toamnă
Cum se asamblează Pizza cu șuncă și rodie și Pizza cu carne tocată
Peste aluatul de pizza se întinde un strat generos din sosul de ardei copți. Deasupra se așază feliile de șuncă Pădurea Neagră și bucăți mici de gorgonzola. Se coace pizza pentru 15-20 de minute, la 220 de grade Celsius. După coacere se presară pe deasupra frunze de rucola și semințe de rodie.
Pentru a asambla și coace pizza cu carne tocată, se procedează asemănător. Se unge aluatul cu un strat consistent din sosul de ardei copți și se răzuiește mozzarella peste acesta. Apoi se adaugă carnea tocară și ceapa roșie tăiată în rondele. Se coace pizza pentru 15-20 de minute la 220 grade Celsius.
Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Vlăduț despre cum se prepară rețetele de Pizza cu șuncă și rodie și Pizza cu carne tocată, urmăriți și videoclipul de mai sus.
Rețeta zilei la Super Neatza, 27 octombrie 2021, preparată de chef Nicolai Tand - Cartofi cu pulpe de pui pe pat de mămă... Rețeta zilei la Super Neatza, 29 octombrie 2021, preparată de Vlăduț - Găluște cu prune...