Antena Căutare

3 lucruri care te ajută să ai un CV perfect dacă nu ai experiență

Primul contact dintre tine și angajator este CV-ul. De aceea, dacă ești în căutare unui loc de muncă fără experiență, trebuie să ai în vedere 3 principii de bază

Cea mai mare teamă a studenților și a absolvenților este că nu vor reuși să se angajeze din cauza lipsei de experiență în muncă.

Este adevărat că cei mai mulți angajatori caută oameni cu experiență, dar mai sunt și excepții. Mulți dintre ei se adaptează și angajează tineri fără experiență, cu mult potențial, pe care îi pot forma în funcție de nevoile companiei, investesc în ei și astfel îi ajută să se formeze profesional.

Primul contact dintre tine și angajator este CV-ul. De aceea, dacă ești în căutare unui loc de muncă fără experiență, trebuie să ai în vedere câteva principii de bază după care să te ghidezi atunci când îți conturezi CV-ul.

“Experiența“ - înlocuiește această secțiune cu “Proiecte“ sau “Portofoliu“

Povestește despre proiectele în care ai fost implicat sau pe care le-ai făcut la facultate și care au legătură cu domeniul pentru care aplici.

Dacă ai fost voluntar sau dacă ai participat la diverse workshop-uri, nu mai sta pe gânduri și trece-le chiar acum în CV. Orice proiect de genul poate fi considerat ca experiență, dar te va și diferenția de restul candidaților care nu au făcut altceva decât să învețe, fără să pună teoria în practică.

Menționează și stagiile de practică sau internship-urile la care ai participat. Acest gen de experiență este foarte apreciat, deoarece, din foarte multe puncte de vedere, seamănă un job de sine stătător.

Pune accent pe obiectivul tău profesional

Este indicat să menționezi care este obiectivul tău profesional, ce ținte ai și în ce domeniu îți dorești să lucrezi. Astfel, îl vei convinge pe angajator că tu ești persoana de care nevoie, deoarece vei părea sigur pe tine și că știi exact ce îți dorești în domeniul profesional.

Structurează-ți CV-ul

Așa cum am mai spus și în alte articole, CV-ul este cartea ta de vizită. Fiind la început de drum, acum este momentul perfect să îți structurezi foarte bine conținutul CV-ului.

Acesta trebuie să fie foarte bine organizat, scris cu același font, aceeași mărime a fontului. Trebuie să fie bine scris din punct de vedere gramatical, și fără greșeli de punctuație.

Pune accentul, în mod special, pe informația relevantă pentru angajator.

Acum ești pregătit să începi căutările pentru primul tău job și de unde ai putea să începi dacă nu pe JobZZ.ro? Aici găsești mii de anunțuri cu locuri de muncă fără experiență, în București, dar și în străinătate.

7 cerințe ale părinților în căutare de bonă... Animalul înfricoșăor care a înspăimântat internetul! Ce secrete ascunde această creatură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x