Antena Căutare

Lidl a retras 2 produse care nu trebuie consumate! Unul este suspect de salmonella, iar celălalt este contaminat cu patulină

Recent, Lidl și-a anunțat clienții faptul că a retras de la vânzare două produse care nu trebuie consumate sub nicio formă! Unul este suspect de salmonella, iar celălalt este contaminat cu patulină. Iată ce trebuie să faci pentru a-ți primi banii înapoi!

Imagine siglă lidl Galerie
Lidl a retras 2 produse care nu trebuie consumate! | Shutterstock/ Aplicația Lidl

La sfârștitul acestei săptămâni, clienții Lidl au fost atenționați cu privire la un produs care este chemat preventiv înapoi în magazine. Acest lucru s-a întâmplat la distanță de o săptămână de când un alt produs a fost retras de la vânzare și rechemat de gigant.

Iată ce produse au fost rechemate de Lidl și ce poți face pentru a primi banii înapoi.

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești! Prețul din piețe îi poate lua prin surpindere pe mulți

Lidl retrage două produse de la vânzare

Utilizatorii aplicației magazinului au putut observa recent două alerte alimentare în secțiunea specifică a aplicației unde s-a semnalat două probleme diferite la două dintre produsele care se regăsesc la raft.

Cel mai recent produs rechemat în mod voluntar în magazine este reprezentat de „Culinea Nuggets cu pui 500 g” care este suspect pentru prezența de Salmonella.

„Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 03.02.2025, din lotul cu numărul ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezență Salmonella” sunt informațiile care se arată în comunicarea transmisă.

Pentru lotul vizat nu s-a putut exclude prezența bacteriei în produs, iar acest aspect i-a determinat atât pe producători, cât și pe comercianți să retragă produsul de urgență în mod voluntar. Clienții nu ar trebui să consume sub nici o formă produsul, pentru că Salmonella este o bacterie care poate declanșa boli gastrointestinale grave. De cele mai multe ori, cei afectați serios sunt tinerii, bătrânii, gravidele și persoanele imunodeprimate.

„Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul GEKA și Lidl România au reacționat fără întârziere și au retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar și fără prezentarea bonului fiscal” sunt alte informații care se regăsesc în comunicat.

Citește și: Mega Image retrage de la vânzare un produs! Populația este îndemnată să nu consume alimentul

Rechemarea celui de al doilea produs înapoi în magazine a avut loc în urmă cu o săptămână. Aceste este reprezentat de „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”. Sucul cu rodie și aronia s-a dovedit a fi contaminat cu patulină, substanță care este periculoasă pentru organism.

„Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG recheamă produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL", cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024. Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină.” este prima informație regăsită în atenționare.

Patulina este o micotoxină care este produsă de mucegaiuri. Această substanță poate provoca greață, vărsături și indigestie, dăunând sănătății. Clienții sunt îndemnați să nu consume sub nicio formă produsul vizat.

„Lidl România a reacționat imediat și a retras produsul afectat de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului, va fi, desigur, returnată, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Numai produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii cu data de expirare 12.03.2024 este afectat de retragerea producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Alte produse ale producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG vândute de Lidl ROMÂNIA nu sunt afectate de rechemare.” sunt informațiile regăsite în comunicat.

Citește și: IKEA retrage de urgență un produs de la vânzare. Cei care l-au achiziționat sunt îndemnați să înceteze utilizarea lui

O studentă la medicină a recunoscut cum a reușit să slăbească semnificativ în doar 3 luni. La ce metode a apelat... Doi tineri au decis să cumpere cea mai urâtă casă pe care au găsit-o! Ce a urmat după ce s-au mutat în ea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x