Antena Căutare

Scările rulante de la stația de metrou Universitate vor fi înlocuite. Când se va relua funcționalitatea

Pasajul de la stația de metrou Universitate este circulat zilnic de mii de oameni, iar problemele de la scările rulante îngreunează tot mai mult tranzitul. De la începutul anului 2023, acestea nu au mai funcționat aproape deloc, iar Primarul General al Capitalei a făcut astăzi un anunț prin care a precizat faptul că se vor înlocui. Iată ce declarații a făcut Nicușor Dan.

Imagine cu scările rulante de la stația de metrou Universitate Galerie
Scările rulante de la stația de metrou Universitate vor fi înlocuite. Când se va relua funcționalitatea | Shutterstock

Inițial, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în vara acestui an faptul că scările rulante de la pasajul de la Universitate vor fi înlocuite cu unele noi din cauza problemelor de funcționare pe care le au. Edilul menționa în iulie 2023 că s-a lansat o procedură prin care să poate fi achiziționate noi scări rulante în vederea fluidizării aglomerației care se produce zilnic în pasaj.

Până în prezent scările nu au fost reparate, iar despre licitația de achiziționare a noilor scări nu se mai aflase niciun detaliu. Cu toate acestea, astăzi, Nicușor Dan a lansat pe pagina personală de Facebook un anunț prin care a specificat faptul că scările vor fi în sfârșit înlocuite.

Citește și: Programul mall-urilor de Sărbători. Până când sunt deschise mall-urile din București și din țară de Crăciun și Revelion

Scările rulante de la stația de metrou Universitate vor fi înlocuite

Joi dimineață, Primarul General al Capitalei a lansat pe pagina personală de Facebook o postare în care a făcut următoarele declarații:

„Scările rulante din pasajul pietonal de la Universitate vor fi curând funcționale. Administrația Străzilor București a semnat contractul prin care achiziționează opt scări rulante noi, câte două pentru fiecare punct de acces din Piața Universității. Acestea vor fi instalate în cursul anului 2024”

„Încă din 2008, de la modernizarea Pasajului Universității, scările au avut probleme tehnice, fiind funcționale una sau două dintre ele de-a lungul timpului, prin urmare este necesară schimbarea acestora”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: De unde se pot recupera maşinile ridicate în Bucureşti în funcţie de sector. La ce sumă ajunge prețul

Marian Bârgău, directorul Administrației Străzilor din Primăria Capitalei, a transmis pentru Hotnews.ro faptul că la sfârșitul săptămânii viitoare se va finaliza licitația pentru achiziționarea unor noi scări rulante, analiza tehnică fiind deja încheiată. În acest sens au pus depuse un număr de cinci oferte, urmând să se afle care va fi câștigătoarea.

„Apoi urmează perioada de contestații, trebuie să vedem ce se întâmplă, dacă nu se depun contestații putem semna contractul, iar aproximativ 6 luni vom avea scările rulante noi” a fost informația pe care a mai transmis-o directorul Administrației Străzilor din Primăria Capitalei.

Referitor la faptul că scările nu mai funcționează de aproape un an, Marian Bârgău a menționat faptul că au mai fost reparate, dar că sunt scări de interior și că se strică atunci când plouă.

„Aștept săptămâna viitoare de la firma care asigură mentenanța să facă o evaluare și să ne spună ce putem repara, ca să avem măcar una funcțională până vin cele noi. Din păcate, ele sunt de interior și nu rezistă chiar dacă le-am tot reparat. Reparațiile sunt foarte scumpe și nici nu putem să dăm foarte mulți bani acum, să le reparăm pe toate (dacă mai pot fi reparate), în condițiile în care peste câteva luni le înlocuim.”

Citește și: Ce poți să cumperi de la magazinele ANAF din București sau alte orașe din țară. Ce poți lua cu 30 de lei

Valoarea contractului este estimată la aproximativ 3 512 605 lei, iar obiectul acestuia este de achiziționare a opt bucăți de scări rulante cu echipament de montare și demontare. În sistemul electronic de achiziții publice apar următoarele detalii:

  • acces Teatrul Național - două bucăți;
  • acces Spitalul Colțea - două bucăți;
  • acces Universitate - două bucăți;
  • acces Muzeul Universității - două bucăți

Referitor la durată, acesta se întinde pe o perioadă de 12 luni.

Când se merge cu Steaua, de fapt. Ce semnificație are acest obicei... Cine este atacatorul din Praga, studentul care a ucis cel puțin 14 persoane. A fost declarată zi de doliu național în Ce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x