Antena Căutare

130 km/ora cu masina de tuns iarba!

Englezii iau totul in serios cand vine vorba despre recordurile de viteza, indiferent in ce disciplina. Pentru mine este deja surprinzator ca exista oameni care s-au gandit sa cronometeze o tura pe pista cu masina de tuns iarba, dar pai sa mai si faca efortul de a omologa un astfel de record? Ei bine, afla ca unii isi dedica o cariera acestui scop! Recordul mondial in vigoare apartine americanului Bob Cleveland, care in iulie 2006 a reusit o medie de 130,02 km/h pe platoul de sare de la Bonneville/SUA.



Don Wales

Tentativa lui Don Wales va avea loc in acest weekend (22-23 mai), la Pendine Sands (sudul Tarii Galilor), pe o pista naturala de nisip ud - un loc plin de istorie pentru aceasta disciplina. Acolo, in 1925, insusi Sir Malcolm Campbell a devenit cel mai rapid om de pe Pamant, depasind bariera celor 150 de mile pe ora (241 km/h), cu bolidul sau numit Bluebird. De altfel, Bluebird este expus la Muzeul Vitezei de la Pendine Sands.

"Pentru ca recordul sa fie omologat, trebuie sa avem o masina de taiat iarba, capabila sa tunda peluza asa cum se cuvine. Si apoi trebuie sa respectam legile fizicii, care o vor impiedica sa ruleze atat de rapid. Singurul pericol real este sa o dam in bara cu aerodinamica, iar masina sa se rastoarne, cu consecinte dezastruoase", a declarat Stephen Vokins, inginerul-sef al Proiectului Runningblade.

sursa: topgear.ro

Drive Test / Daniela Crudu, calare pe DS3... Romani, pe receptie: Schumi isi vinde Bugatti-ul, 600.000 euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x