Antena Căutare

Află cum îți poți proteja mașina în sezonul rece

Pentru a evita o programare la service, este bine să ții cont de câteva reguli care te vor ajuta să îți menții mașina în stare perfectă de funcționare pe timp de iarnă.

Odată cu instalarea iernii temperaturile scăzute pot afecta negativ funcționarea autoturismelor. Cel mai probabil ți s-a întâmplat și ție ca mașina să nu pornească din prima sau să scoată sunete ciudate în timp ce aștepți să se încălzească. Pentru a evita o programare la service, este bine să ții cont de câteva reguli care te vor ajuta să îți menții mașina în stare perfectă de funcționare pe timp de iarnă.

Plăcuțele de frână se pot bloca din cauza temperaturii foarte scăzute combinate cu umiditatea, de accea este bine să lași schimbătorul în prima treaptă de viteze. Acest lucru îți va asigura că mașina va pleca de pe loc a doua zi dimineață.

Staționarea autoturismului mai multe zile în frig poate conduce la descărcarea bateriei. Așadar daca nu ai nevoie să pleci cu mașina o perioadă, este bine să debranșezi bateria în cazul în care modelul autoturismului este mai vechi. Pentru un model mai nou este suficientă o repornire periodică.

În această perioadă când ninsorile sunt imprevizibile și bruma se poate depune pe suprafața rezervorului, este indicat să faci plinul mașinii. Nu se știe niciodată în ce condiții vor fi drumurile pe care circuli, așadar un rezervor plin te va scăpa de o grijă în plus. De asemenea, dacă vrei să circuli în siguranță, motorul mașinii necesită un carburant de calitate superioară în sezonul rece.

Adaptarea vitezei în funcție de vremea de afară este un aspect foarte important. Datorită depunerii de zăpadă și gheață pe carosabil, traficul poate fi îngreunat și pot exista incidente în cazul nerespectării regulilor de circulație și a neatenției. Un șofat prudent fără accelerări rapide sau frânări bruște nu îți vor proteja doar viață, ci și mașina.

Dacă ai nevoie de piese și accesorii de schimb pentru autoturismul tău, le găsești pe CarZZ.ro, la prețuri accesibile pentru orice buzunar.

S-a aflat! Aceasta este CEA MAI SCUMPĂ mașină de la Dacia. Valorează peste 20.000 de euro!... Vești proaste pentru mii de șoferi din România! Cât mai au de așteptat pentru restituirea taxei auto! Anunțul făcut de a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x