Antena Căutare

Amanare: Dotarea masinilor cu pneuri de iarna, obligatorie din 2011!

Ordonanta privind obligativitatea dotarii masinilor cu anvelope de iarna va intra in vigoare din 2011. Anul acesta se vor aplica sanctiuni potrivit Codului Rutier in vigoare.

De asemenea, potrivit unor surse, este posibil ca masura obligativitatii montarii de pneuri de iarna sa nu se aplice in interiorul oraselor si a municipiilor.

Guvernul urmeaza sa aprobe, in cel mult doua saptamani, ordonanta de urgenta referitoare la obligativitatea echiparii autoturismelor cu cauciucuri de iarna, in perioada 1 noiembrie-31 martie, potrivit ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Proiectul de lege prevede ca soferii de autoturisme si camioane vor fi obligati sa utilizeze anvelopele de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie.

In caz contrar, ei vor fi nevoiti sa plateasca amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 de lei, si sa achite daunele aduse elementelor care compun drumul.

Aceste sanctiuni vor fi aplicate si in cazul in care masinile nu au montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, in perioadele in care soselele sunt acoperite cu gheata sau polei.

Vezi cum arata noul Bentley Continental GT... Rolls Royce ofera masini personalizate la cererea clientilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x