Antena Căutare

„Arată puțin prea bine!” Noua Dacia Duster, lăudată de Top Gear. Imagini cu mașina care face furori printre străini

Top Gear laudă a treia generație Dacia Duster. Revista britanică este surprinsă de cât de bine arată.

colaj Dacia Duster siglă, Dacia Duster mască față, Dacia Duster din lateral
Revista britanică Top Gear laudă a treia generație Dacia Duster | Youtube

Dacia Duster a ajuns la a treia generație. Aceasta are un design mult mai robust decât precedentele, dar și mai multă personalitate.

„Arată puțin prea bine!” Dacia Duster lăudată în Top Gear

Potrivit unei surse, revista britanică Top Gear laudă conceptul. Noua Dacia Duster are aceeași platformă CMF-B, precum Dacia Jogger și Sandero. Aceasta este folosită și la Renault Clio și Captur și Nissan Juke și Note.

Tom Ford, editorul revistei britanice, aduce în discuție dezvoltarea noului model. Totodată acesta se întreabă dacă asta nu a afectat prețul mașinii. Fiind considerată anterior o mașină accesibilă oricui din clasa muncitoare, editorul își pune problema dacă se mai încadrează noul model în această categorie sau, din contră, a devenit mai pretențios.

Citește și: Care sunt cele mai vândute mașini din 2021. Modele care s-au menținut în top și au fost la mare căutare

„A treia generație a unui favorit Top Gear a crescut cu siguranță - ar trebui să ne îngrijorăm? Deși suntem mari fani ai Daciei Duster aici pe TopGear.com, există un ușor sentiment de neliniște în jurul acestei noi generații. De ce? Ei bine, arată puțin... prea bine, clar. Puțin prea mult echipament și fantezie pentru ceea ce se presupune a fi un erou muncitor, serios și ieftin”, notează Top Gear.

„Mai Duster decât oricând”

Noua Dacia Duster prezintă multe elemente noi, mai ales în partea exterioară. Printre acestea se numără elemente de protecție care înconjoară partea inferioară a caroseriei, conturând în mod armonios pasajele roților, protecțiile laterale, ăână la bara din spate.

Respectivele elemente de protecție sunt realizate dintr-un material inovator, inventat chiar de inginerii Dacia. Acestea nu sunt vopsite, ceea ce înseamnă că nu se vor deteriora vizibil odată cu trecerea anilor sau la mici accidente.

Citește și: Transfăgărășanul împlinește 49 de ani de la inaugurare. „Cel mai spectaculos drum din lume” va fi modernizat

Una dintre surprize este și portbagajul de pavilion, Pack Sleep, care a fost proiectat încă de la stadiul incipient al planului pentru noua generație.

Noul Duster pare un vehicul mult ai robust, adaptat oricărei situații de drum, mai ales că oferă și opțiunea 4x4, însă cu transmisii cu rapoarte scurte - ceea ce reprezintă o calitate unică pe piață. Transmisia 4x4 este Terrain Control cu 5 moduri de conducere: auto, zăpada, noroi/nisip, off-road și eco.

De asemenea, va fi dotat cu un sistem de control al vitezei la coborâre, util pentru doritorii de off-road sau la pante abrupte. Acesta dispune și de bare de pavilion modulabile, dar și de sistemul de accesorii Dacia YouClip, care va permite fixarea mai multor accesorii în zonele-cheie din habitaclu.

Noul Duster dispune de echipamente care vor ușura viața oricărui șofer, începând de la nivelul standard de echipare (Journey), până la cel opțional (Extreme). Pentru acestea este disponibilă și frâna de parcare electrică.

Citește și: Al 27-a sezon al emisiunii „Top Gear”, lansat

Totodată, atât nivelul standard, cât și cel opțional dispun în srie de oglinzi retrovizoare exterioare reglabile și escamotabile electric.

„Simt că Duster a crescut destul de mult. Nu mai poate fi considerată o mașină pentru un buget redus. Dar Dacia insistă că aceasta va oferi totuși un raport calitate-preț suprem și va fi una dintre cele mai accesibile mașini din segment. Deci, presupun doar 18.000 de lire sterline pentru modelul de bază. Dacă Dacia va menține costul jos și va oferi toate aceste lucruri, atunci va rămâne în topul listei. Este destul de bun!” menționează Tom Ford.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Evoluția Daciei Duster nu se observă doar la exterior, ci și în interior, de la navigare, până la volan, scaune, accesorii, dar și pe parte de siguranță.

Evaluarea făcută de revista britanică a strâns numeroase reacții, cele mai multe dintre ele fiind pozitive. Filmulețul a avut 418.000 de vizualizări în mai puțin de o săptămână și o sumedenie de comentarii, printre care:

„Sincer, este uimitor. Efortul și dragostea depuse în această mașină relativ accesibilă sunt nebunești în 2023” sau „Au nimerit-o în stil mare. Interiorul și exteriorul sunt mai frumos proiectate decât 99% din toate celelalte mașini” și chiar „Cel mai bun compliment pe care îl pot face este că acesta este un pachet genial, indiferent de preț. Ar trebui să atragă o categorie complet nouă de cumpărători. Bravo Dacia!”

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x