Antena Căutare

Atenție, șoferi! Iată când trebuie puse cauciucurile de iarnă

Șoferii trebuie să fie pregătiţi din timp să circule în siguranţă pe şosel chiar dacă nu a venit încă iarna. Codul Rutier îi obligă pe conducătorii auto să aibă cauciucuri de iarnă când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică.

Conducătorii auto trebuie să ştie că anvelopele de iarnă poartă însemne speciale care pot fi reperate uşor de către politişti. Iniţiale precum MS, M+S sau M&S sunt marcate pe toate anvelopele de iarnă şi pot fi uşor recunoscute.

CITEȘTE ȘI: Vine iarna! Cum să te îmbraci CORECT pentru a te feri de îmbolnăvire

Realizate dintr-un material mai moale, anvelopele de iarnă îşi păstrează proprietăţile la temperaturi sub 7 grade Celsius, oferind aderenţă bună chiar şi în condţii de carosabil acoperit de noroi, zăpadă sau gheaţă. Compoziţia lor chimică oferă nu numai un contact bun cu carosabilul, dar şi performanţele de frânare superioare, în sezonul rece.

CITEȘTE ȘI: Vremea pe patru săptămâni: Prognoza meteo noiembrie 2019: vremea se schimbă radical

Șoferii trebuie să fie pregătiți în orice moment, fapt pentru care cauciucurile de iarnă pot fi puse chiar de acum!

Poliţiştii buzoieni anunţă că vor aplica amenzi usturătoare dacă descoperă în trafic şoferi care nu respectă legea, în zile când carosabilul este periculos.

CITEȘTE ȘI: Vremea București. Prognoza meteo specială: Urmează două zile de frig și ploi

”Era aproape în comă alcoolică!” Șofer de 60 de ani, prins beat la volan.... Un nou tip de parapet, montat pe drumurile din România. Cum funcționează sistemul de siguranță format din rulouri care s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x