Antena Căutare

Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut permisul de conducere. MAI a anunțat o nouă modalitate de rezolvare a acestei probleme

O reprezentantă a Ministerului Afacerilor Interne a explicat ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut permisul de conducere. MAI a anunțat că de acum poate fi cerut un duplicat al permisiului, prin intermediul unui serviciu online.

O reprezentantă a Ministerului Afacerilor Interne a explicat ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut permisul de conducere. | Shutterstock

O reprezezenantă MAI a explicat pașii care trebuie urmați pentru a primi un duplicat al permisului de conducere, folosind noul serviciu electronic disponibil pe site-ul dgpci.mai.gov.ro.

„Tu știi ce să faci dacă ți-ai pierdut permisul de conducere? De acum poți folosi noul serviciu electronic disponibil pe site-ul dgpci.mai.gov.ro și anume, emiterea duplicatului permisului de conducere. Pașii sunt simpli. Dacă nu ai deja un cont pe site-ul dgpci.mai.gov.ro atunci va trebui să obții unul printr-o simplă deplasate, o singură dată, la unul dintre serviciile teritoriale. Odată creat, acesta îți va fi de folos și pentru celelalte operațiuni electronice”, a explicat polițista în cadrul unui videoclip publicat de MAI pe pagina oficială de Facebook.

Citește și: Polițist din Ploiești, surprins când întrerupe examenul auto și ajută o bunicuță să treacă strada. Un sofer a filmat totul

Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut permisul de conducere

Articolul continuă după reclamă

Pașii pentru a solicita emiterea duplicatului permisului de conducere sunt următorii:

  • La secțiunea contul meu vei avea posibilitatea de autentificare, unde îți vei introduce datele contului
  • următorul pas este să transmiți prin intermediul platformei următoarele doscumente:

-copia actului de identitate

-cererea completată și semnată (cererea o vei putea găsi la secțiunea taxe și formulare la formular-cerere permis de conducere românesc)

  • să bifezi rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere
  • să completezi în mod corespunzător motivul solicitării
  • să achiți contravaloarea permisului de conducere de 89 de lei, prin intermediul procesatorului de plăți

Citește și: Ce a urmat după ce un polițist din Argeș a găsit o geantă suspectă pe o bancă. Nu i-a venit să creadă ce se afla înăuntru

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Persoanele care circulă pe bicicletă sau trotinetă electrică vor putea fi testate pentru consum de alcool și substanțe interzise!

Șoferii ale căror permise de conducere expiră vor fi anunțați prin SMS și e-mail.

"Transmiterea notificărilor prin intermediul serviciilor de mesagerie la numărul de telefon mobil (valabil doar în rețelele naționale, aparținând titularului/ reprezentantului legal/persoanei împuternicite) și la adresa de e-mail comunicată la momentul depunerii cererii de eliberare a unui nou permis de conducere, se va realiza automat pentru toți deținătorii de permis.

Scopul inițiativei este de a acorda un sprijin real cetățenilor în vederea informării privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere și, în același timp, evitarea unor situații neplăcute referitoare la conducerea cu un permis expirat.

Totodată, prin acest serviciu se asigură creșterea gradului de conform al cetățenilor și evitatea perioadelor aglomerate, prin redistribuirea graduală a volumului de cereri înregistrate la nivelul stucturilor teritoriale", transmite DGPCI în comunicatul de presă.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x