Antena Căutare

Codul rutier se poate schimba din nou! Veste bună pentru șoferi.

Codul rutier poate suferi o schimbare majoră în urma unei propuneri înaintate de un deputat PSD. Schimbarea aduce o veste bună pentru șoferii români.

Codul rutier se poate modifica în urma unei propuneri legislative venită din partea unui deputat PSD. Schimbarea legislativă va însemna o veste bună pentru șoferii români.

Conform propunerii înaintate de deputatul PSD Ionela Dobrică, termenul de plată a amenzilor la jumătate se va mări de la 48 de ore la 15 zile. În forma actuală a codului rutier cel care este sancționat cu amendă în urma săvârșirii unei abateri contravenționale are posibilitatea de a achita jumătate din valoarea sumei prevăzute în actul normativ, în termen de 48 de ore.

Ionela Dobrică, inițiatoarea acestei propuneri, susține că există mai multe beneficii. „Cele mai importante dintre acestea vizează creşterea încasărilor la buget şi degrevarea instanţelor de judecată de cauzele care au ca obiect contestaţia împotriva sancţiunilor contravenţionale”, a declarat aceasta. De asemenea, deputatul PSD a mai spus că acest proiect își propune să vină atât în sprijinul autorităților publice, oamenii fiind mai motvăți să își plătească amenzile, cât și în sprijinul cetățenilor care doresc să plătească amenda redusă dar se confruntă cu dificultăți financiare.

În cazul în care amenzile nu vor fi plătite, se vor începe procedurile de recuperare a banilor, iar primăriile îl vor soma pe cel amendat. Dacă amenda nu este plătită în termen de 15 zile de la primirea somației se poate trece la executare silită, însă dacă sumele nu sunt foarte mari se recurge la poprire pe conturile bancare sau pe salarii.

COD RUTIER 2018. Vestea aşteptată de toţi şoferii români: Schimbare mare la plata amenzilor!... Oficial. Schimbare URIAȘĂ pentru șoferii din România. Cât ALCOOL poți consuma înainte de a te urca la volan!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x