Antena Căutare

Cutiuta e-call, "salvarea" din bordul masinii. Suna singura la 112 in cazul unui accident!

O cutiuta de cativa centimetri ar putea salva vieti. Se numeste e-call, se monteaza in bordul masinii si, in cazul unui impact, suna singura la 112. Fie ca pasagerii sunt constienti sau nu, autoturismului e localizat in 10 secunde, iar, in mai putin de 40 de secunde, un echipaj de ambulanta sau de politie este trimis catre locul accidentului.

Se poate monta pe orice masina. Are senzori de impact si se activeaza automat in cazul in care soferul sau pasagerii sunt inconstienti. Apelul dispozitivului merge direct in sistemul unic 112. Autoturismul este localizat si se transmit imediat datele catre dispeceratele de politie si ambulanta. De acolo, la cel mai apropiat echipaj. Dar nu functioneaza numai la impact. Soferul sau pasagerii unei masini il pot activa oricand in caz de urgenta, printr-un buton.

Din 2012 si pana in 2013 producatorii ar trebui sa realizeze dispozitivele si sa le integreze in noile modele, care vor aparea incepand cu 2015.

Va fi un serviciu gratuit si obligatoriu in toate statele Uniunii Europene. Avantajul major este ca urgentele vor fi preluate chiar si in strainatate de catre operatorii 112 din zona incidentului.

Atentie, soferi! Politistii de la Rutiera au impanzit toate drumurile din tara!... "Lupul Electric", prima masina electrica romaneasca!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x