Antena Căutare

Dacia 1310, modelul monstruos creat pe vremea lui Ceaușescu. Așa arăta mașina cu trei volane!

Mașinile viitorului nu vor mai avea volan. Mai în glumă, mai în serios, unele dintre mașinile din trecut se pare că aveau prea multe volane. Acesta este și cazul modelului Dacia 1310 Hycomat, un automobil echipat cu trei volane, toate însă la fel de necesare.

Dacia 1310 Hycomat este varianta adaptată a modelului Dacia 1310. Aceasta este destinată persoanele cu handicap. Conform sursei citate, volanul din mijloc este cel obișnuit cu care se ghidează direcția automobilului.

Volanul poziționat deasupra ține loc de frână. Totodată, volanul de dedesubt este accelerația. Când șoferul trăgea de volan spre el, se mărea turația automobilului, scrie Playtech.ro. Mașina este dotată cu ambreiaj hycomat (sistem care presupune lipsa abreiajului). Placa de presiune este comandată de un cilindru hidraulic care, la rândul sau, este comandat electric.

Din păcate, nu s-au păstrat informații despre numărul de unități Dacia 1310 Hycomat fabricate la Mioveni.

Mare atenție, șoferi! Se ridică din nou maşini în Sectorul 3 al Capitalei! Ce NU trebuie să faci pentru a nu te trezi fă... Ce fac poliţiştii de la Rutieră ca să-i prindă pe şoferii vitezomani. Cea mai nouă metodă bagă spaima în români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x