Antena Căutare

Dacia Arkana, un fel BMW X4 low-cost. Cum arată și ce preț ar avea noul SUV

Dacia ar putea lansa un nou SUV. Arkana, modelul SUV – Coupe al celor de Renault despre care se crede că se va comercializa în Europa sub brandul Dacia, ar putea fi un soi de BMW X4 în variantă low cost

Dacia Arkana, un fel BMW X4 low-cost. Cum arată și ce preț ar avea noul SUV Galerie
Dacia

Dacia ar putea lansa un nou SUV. Arkana, modelul SUV – Coupe al celor de Renault despre care se crede că se va comercializa în Europa sub brandul Dacia, ar putea fi un soi de BMW X4 în variantă low cost.

Arkana, automobilul considerat fratele mai mare al Daciei Duster, a fost surprinsă în imagini spion în timpul unor teste în România. Fotografiile au provocat mult entuziasm printre fanii Dacia, noul model apărând în imagini cu numere românești.

Arkana a fost comparată cu un BMW X4, dar în variantă low-cost, iar maşina ar urma să fie lansată pe piaţă în acest an, mai întâi în Rusia. Deși este fabricat în Rusia, acest SUV – Coupé va fi, cel mai probabil, comercializat şi pe alte pieţe sub marca Renault sau Dacia.

Dacia Arkana, un fel BMW X4 low-cost. Cum arată și ce preț ar avea noul SUV

Dacă Dacia a primit licență pentru fabricarea acestui model, viitorul Arkana ar putea fi vândut în Europa sub marcă românească. Până la acest moment însă, poziţia oficială a Dacia indică că un astfel de model nu este prevăzut pentru a completa actuala ofertă.

Așadar, nu se știe încă în ce țări va fi comercializat noul Arkana, nici dacă va fi lansat sau nu în România, tocmai pentru că noul model Dacia Arkana ar putea face concurență chiar în interiorul brandului Renault și, potrivit specialiștilor, s-ar canibaliza cu modelul Renault Kadjar.

Dacia Arkana, un fel BMW X4 low-cost. Cum arată și ce preț ar avea noul SUV

Dacia Arkana

Arkana, preț începând de la 20.000 de euro

Încă n-au fost dezvăluite detalii despre performanțele tehnice sau despre ce motorizări vor fi disponibile. Potrivit reprezentanților Renault, noul model Arkana va avea o lungime comparabilă cu cea întâlnită la Dacia Duster, adică aproximativ 4,30 metri, va avea un caracter sportiv şi va costa între 20.000 şi 22.000 de euro. Mai mult, Arkana va avea o nouă platformă, diferită de cea a actualului Duster. Este vorba despre platforma CMF-B, cea utilizată de noua generaţie Clio. Oficialii companiei Renault au anunţat şi schimbarea platformei pe care vor fi lansate viitoarele modele Dacia, cu aceeaşi CMF-B, în special din motive de siguranţă. Asta pentru că, în curând, intră în vigoare noile norme de siguranţă pe care actuala platformă B0 nu le mai poate respecta.

Citește și: Dacia pregătește „nucleara”. Noile modele realizate la Pitești sunt gata să-i cucerească pe străini!

Modelele Dacia, printre cele mai populare autoturisme, în România

Marca Dacia a înregistrat în tot anul precedent cele mai mari volume, cu peste 36.873 de autoturisme înmatriculate, potrivit datelor furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai cumpărate automobile fost cele trei modele, Logan, Duster și Sandero, ceea ce arată încă o data că modelele constructorului autohton sunt printre cele mai populare în România.

Citește și: Așa ar putea arăta viitorul model Dacia! Schimbări importante pregătite de constructori!

Surse: adevarul.ro, autobild.ro

Volkswagen va investi aproape 1 miliard de euro pentru a produce baterii în Germania şi îşi va simplifica structura... Veste proastă pentru milioane de oameni! Începând de astăzi, șoferii Uber, Bolt, BlablaCar și Clever nu mai au voie pe s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x