Antena Căutare

Veste proastă pentru milioane de oameni! Începând de astăzi, șoferii Uber, Bolt, BlablaCar și Clever nu mai au voie pe străzi

Începând de astăzi, 16 mai, șoferii Uber, Bolt, BlablaCar și Clever nu vor mai avea voie să circule pe străzi

Veste șoc pentru milioane de utilizatori ai aplicațiilor de taxi online! Începând de astăzi, 16 mai, șoferii Uber, Bolt, BlablaCar și Clever nu vor mai avea voie să circule pe străzi! Ce se va întâmpla cu aplicațiile și cu utilizatorii acestora

Începând cu data de 16 mai 2019, șoferii care folosesc aplicațiile Uber, Bolt, BlablaCar și Clever nu vor mai avea voie să circule pe străzi, asta după ce a intrat în vigoare OUG privind transportul în regim de taxi.

Această modificare a Legii Taximetriei blochează activitatea transportatorilor neautorizați, iar dacă aceștia sunt prinși riscă amenzi de până la 5000 de lei.
Potrivit noilor prevederi, orice șofer care va fi prins că circulă fără autorizație va fi amendat usturător, iar în cel mai rău caz posibil, Poliția poate să le ridice șoferilor plăcuțele de înmatriculare pentru 6 luni

Ce se întâmplă cu aplicațiile

Vestea bună este că aplicațiile vor funcționa în continuare, însă puțini vor fi șoferii care vor dori să riște asemenea amenzi. Poliția a promis că va fi extrem de vigilentă, așa că mulți șoferi cu acte în neregulă vor alege să stea liniștiți.

Vestea proastă este că cei 2.5 milioane de utilizatori ai acestor aplicații vor găsi cu greu mașini care să preia cursa.

Potrivit noilor prevederi leale, orice șofer care este prins de Poliție că efectuează servicii de transport fără a avea autorizație va putea fi amendat pe loc. În cel mai drastic caz, Poliția poate ridica șoferilor plăcuțele de înmatriculare pentru 6 luni. Aplicațiile vor continua să funcționeze în România, dar cea mai mare parte a șoferilor ar putea considera că este prea periculos să riște să iasă pe străzi. Astfel, cei 2,5 milioane de utilizatori de car sharing din România vor găsi foarte greu mașini care să preia cursa chiar dacă aplicațiile vor funcționa.

În data de 29 martie, Guvernul a modificată legea taximetriei și s-a scos expresia ”în mod repetat” din Legea 38/200, care se referea la șoferii care întreprindeau activități în regim de taxi "în mod repetat", iar acum, șoferii pot fi sancționați imediat.

Eliminarea acestei sintagme a fost cerută insistent de transportatori, care au protestat de mai multe ori în ultima vreme pentru ca Guvernul să facă această modificare.

După adoptarea ordonanţei, Guvernul a dat asigurări că în scurt timp va fi reglementa şi activitatea de ridesharing. Bazându-se pe această promisiune reprezentanţii Uber şi Bolt au transmis la momentul respectiv:

"Ordonanța de azi nu schimbă cu nimic lucrurile pentru Uber în România - vom continua să operăm ca până acum. Mai mult, Guvernul și-a exprimat clar intenția de a reglementa sectorul de ridesharing printr-o ordonanță separată, în săptămânile următoare” - Uber

Bolt continuă să își desfășoare activitatea în toate orașele din România în care operează. Șoferii parteneri pot în continuare să conducă pe platforma Bolt, iar pasagerii au posibilitatea să călătorească în oraș într-un mod convenabil și accesibil. Am primit asigurări de la Guvern că în următoarea perioadă România va avea o nouă lege ce reglementează sectorul de ride-hailing și care va fi echitabilă pentru toate părțile implicate” - Bolt, potrivit startupcafe.ro.

Dacia Arkana, un fel BMW X4 low-cost. Cum arată și ce preț ar avea noul SUV... Încă un week-end la volan pentru Mihai Leu: campionul participă la cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Vitez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x