Antena Căutare

Prima mașina cu panouri solare va fi gata în anul 2021

Lightyear One, este o mașină electrică cu panouri solare care se întind pe capota acesteia cu scopul de a încărca bateria vehiculului electric.

Lightyear One, este o mașină electrică cu panouri solare care se întind pe capota acesteia cu scopul de a încărca bateria vehiculului electric.

Mașina este creată de brandul olandez Lightyear și se poate conecta la un încărcător electric. Panourile solare pot încărca bateriile Lightyear One pentru o distanță de aproximativ 12 kilometri. Însă dacă mașina este parcată într-un loc însorit pentru aproximativ opt ore, aceasta poate ajunge la o distanță de 96 de kilometri.

Panourile solare funcționează și în momentul în care mașina se deplasează. Astfel dacă mașina este condusă pe timp de zi, aceasta se poate încărca în timpul mersului.

Cu forma sa joasă, înclinată și roțile din spate acoperite, mașina este proiectată să fie extraordinar de aerodinamică. Fiecare roată este alimentată de propriul motor electric. Plasarea motoarelor cât mai aproape de roți mărește eficiența și, deoarece motoarele acționează ca generatoare pentru recuperarea energiei în timpul frânării, autovehiculele electrice cu tracțiune integrală sunt mai eficiente decât cele cu două roți.

Compania se așteaptă ca automobilele să coste aproximativ 150.000 de euro în Țările de Jos, inclusiv taxele, atunci când vor intra în producție în 2021. Compania se va concentra mai întâi pe piețele europene. În Statele Unite ale Americii, mașinile vor putea fi disponibile mai târziu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

STB înfiinţează, de astăzi, linia de autobuze 343 şi suplimentează numărul de tramvaie pe liniile 16 şi 36... Numărul autovehiculelor electrice noi, cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului 2019 faţă de întreaga perioadă a anu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x