Antena Căutare

Mașini echipate de iarnă. Anunț de ultim moment al Poliției Române: Sunt sau nu obligatorii anvelopele de iarnă, de la 1 noiembrie?

În urma ninsorii de miercuri, în zona Sibiu – Păltiniș s-a depus un strat consistent de zăpadă, motiv pentru care se circulă în condiții de iarnă. Sunt așteptate în continuare ninsori, iar utilajele de deszăpezire acționează în vederea curățării carosabilului, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

În urma ninsorii de miercuri, în zona Sibiu – Păltiniș s-a depus un strat consistent de zăpadă, motiv pentru care se circulă în condiții de iarnă. Sunt așteptate în continuare ninsori, iar utilajele de deszăpezire acționează în vederea curățării carosabilului, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Astfel, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule doar cu autoturisme echipate cu anvelope specifice condițiilor de iarnă, să circule cu viteză redusă, să utilizeze luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, să se asigure înainte de schimbarea direcției și să acorde atenție sporită pietonilor.

În acest moment, circulația pe mai multe drumuri din țară, din zonele montane, se desfășoară în condiții de iarnă participanții la trafic fiind avertizați de Poliția Română să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție.

În funcție de evoluția condițiilor meteo participanții la trafic se pot informa despre starea drumurilor județene atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției. (www.drumuripodurisibiu.ro– butonul “alertă trafic”)”.

Anvelope de iarnă, obligatorii de la 1 noiembrie?

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii de la 1 noiembrie numai pentru autovehiculele care circulă pe porțiuni de drum cu gheață, zăpadă sau polei, conform lui Marian ZANE, Comisar Șef, Poliția Ritiera. Într-un interviu acordat cotidianului Gândul acesta a răspuns: "Nu toți. Este vorba despre circulăția pe porțiunile cu zăpadă, gheață sau polei".

Această informație a fost confirmată și de reprezentanții Autorității Rutiere Române (ARR), care au specificat că persoanele care nu circulă pe porțiuni de drumuri cu zăpadă, polei sau gheață nu riscă sancțiuni dacă nu au cauciucuri de iarnă. În această perioada este permisă și circulăția cu anvelope "all seasons", care îndeplinesc normele privind circulăția pet imp de iarnă, dar în condiții mai scăzute de siguranță.

Amenzi între 2.500 ai 4.000 lei

Conform legislației în materie, cei care circulă după dată de 1 noiembrie fără anvelope de iarnă pot primi amenzi între 2.500 ai 4.000 lei și riscă să le fie suspendat certificatul de înmatriculare al vehiculului.

De asemenea, nu este prevăzut un termen limita până când este valabilă obligativitatea dotării mașinilor cu cauciucuri de iarnă, cel de 31 martie, vehiculat în presă, nefiind precizat în nici un normatic că dată limita, nu există o limitare, au mai explicat oficialii ARR.

Cod Rutier 2018. Trebuie luate măsuri de urgenţă! Şoferii români, adevărate pericole!... Lovitură dură pentru șoferi! Sunt prevăzute amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regula asta! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x