Antena Căutare

Probleme în lanț pentru proprietarii de mașini diesel. Sunt chemați DE URGENȚĂ în service

Lumea proprietarilor de mașini este într-o continuă fierbere în ultimele săptămâni. În urma scandalului provocat de descoperirea unui nou dispozitiv de manipulare a emisiilor poluante ale automobilelor cu motoare diesel, Ministerul German al Transporturilor a decis rechemarea în service a peste 100.000 de mașini.

Lumea proprietarilor de mașini este într-o continuă fierbere în ultimele săptămâni. În urma scandalului provocat de descoperirea unui nou dispozitiv de manipulare a emisiilor poluante ale automobilelor cu motoare diesel, Ministerul German al Transporturilor a decis rechemarea în service a peste 100.000 de mașini.

Este vorba despre autoturismele marca Opel, informează Reuters.

„După ce, la începutul anului 2018, a fost descoperit al cincilea dispozitiv de manipulare, pe care Autoritatea germană de reglementare a sectorului auto (KBA) l-a declarat ca fiind ilegal, există în prezent o audiere oficială al cărei obiectiv va fi impunerea unei retrageri obligatorii pentru modelele Cascada, Insignia şi Zafira. O rechemare oficială a aproximativ 100.000 de vehicule va fi demarată în scurt timp, conform comunicatului de presă transmis de Ministerul german al Transporturilor.

Totul a început în septembrie 2015, când Agenția americană pentru mediu a lansat acuzații grave la adresa grupului german Volkswagen. Americanii au dovedit că germanii echipaseră 11 milioane de autovehicule diesel cu un soft capabil să falsifice rezultatele testelor antipoluare.

Percheziții anterioare fuseseră făcute la două facilități Opel, existând indicii că unele autovehicule ale companiei erau echipate cu același soft de manipulare a emisiilor poluante în timpul testărilor.

Atenție mare, șoferi! Zona în care ați putea simți că îmbătrâniți în trafic, în următoarele ore... Un important producător de automobile se reprofilează! Trece de la mașini la tequila. Cum se va numi băutura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x