Antena Căutare

Noul Cod Rutier bagă spaima în români! Un an fără permis și amenzi mai mari pentru șoferii prinși băuți la volan

Șoferii care sunt prinși băuți la volan ar putea rămâne timp de un an fără permis de conducere. Propunerea vine chiar din partea Poliției Rutiere care argumentează cu bilanțul mare al numărului de oameni care au murit în 2018, în urma accidentelor provocate de șoferii care au consumat alcool.

Șoferii care sunt prinși băuți la volan ar putea rămâne timp de un an fără permis de conducere. Propunerea vine chiar din partea Poliției Rutiere care argumentează cu bilanțul mare al numărului de oameni care au murit în 2018, în urma accidentelor provocate de conducătorii auto care au consumat alcool.

Potrivit statisticilor, România ocupă primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere produse din cauza șoferilor beți. În plus, în Codul Rutier din prezent, sancțiunile pentru această abatere sunt mai mult decât... permisive.

Modificări în Codul Rutier: Un an fără permis și amenzi mai mari pentru șoferii băuți

Experţii europeni propun soluţii dure. Un an fără permis şi amenzi mai mari, sunt măsuri care au funcţionat în ţări precum Danemarca sau Slovenia, informează Antena 3.

O altă măsură care ar putea fi introduse în România chiar de anul viitor este instalarea dispozitivelor care opresc motorul când detectează alcool în aer, în maşină, în cazul şoferilor prinşi băuţi la volan. Potrivit sursei citate, o astfel de propunere legislativă a fost depusă deja la Senat.

Se anunță sancțiuni dure! Polițiștii îi vor putea amenda pe șoferi pe baza înregistrărilor video primite de la participa... Top 5 mașini sigure pe timp de iarnă...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x