Antena Căutare

Noul Jeep Cherokee - Design bisexual

"Tata" masinilor de teren (Jeep Willis) si al SUV-urilor (Jeep Cherokee / Grand Cherokee), Jeep incearca sa-si cosmetizeze trasaturile masculine, marcate de linii drepte, dure, si sa adopte un aer seducator, feminin. Noul Cherokee, ce va fi prezentat la Salonul de la New York 2013, afiseaza, in premiera, o capota a motorului plonjata pana la nivelul parasocului si rotunjimi nemaivazute. Gusturile nu se discuta, iar parteneriatul cu Fiat, din care italienii vor sa iasa si ei cu doua SUV-uri compacte (Fiat / Alfa), pare sa-si spuna cuvantul.

Noul Cherokee cu design "bisexual" renunta, de asemenea, sasiu, in favoarea unei caroserii autoportante, bazate, se pare, pe platforma lui Alfa Giulietta. Chiar daca astfel pierde ceva din capacitatile off-road insa, e de bine, Cherokee-ul castigand net la capitolul manevrabilitate pe sosea si confort, pentru a se bate linistit cu adversarii de pe piata, precum VW Tiguan, KIA Sportage, Mitsubishi Outlander sau Toyota Rav4.

Detalii tehnice nu se cunosc deocamdata, dar americanii se pot astepta la un motor de 2.4 litri TigerShark, in 4 pistoane, sau la un 3.2 litri V6, in timp ce in Europa se va miza, probabil, pe unitatile diesel MultiJet de origine Fiat/Alfa. Tractiunea va fi fie fata, fie integrala, cu variator de cuplu intre punti si functie "4x4 Lock".

Masinile pe motorina, o adevarata problema pentru proprietari. Timbrul de mediu este cu aproape 1.000 de euro mai scump ... Luxul iese in strada: Bijuterii pe patru roti, vandute in targurile auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x