Antena Căutare

Masinile pe motorina, o adevarata problema pentru proprietari. Timbrul de mediu este cu aproape 1.000 de euro mai scump pentru autoturismele diesel

Le vand sau nu, masinile pe motorina au devenit o adevarata problema pentru proprietari. Timbrul de mediu este cu aproape 1.000 de euro mai scump pentru acest tip de combustibil. Taxa se calculeaza diferit, iar motoarele diesel au tras lozul necastigator. Taxa este, in unele cazuri, chiar si de doua ori mai mare

Pentru Ionut, timbrul de mediu nu e deloc o bucurie. Vrea sa-si vanda masina cu motor diesel, neinmatriculata pana acum in Romania si se teme ca nu va gasi cumparatori. Motiv pentru care este dispus sa faca unele compromisuri. “Mai las si eu jumatate, mai lasa si el. Oricum, omul cand vine aici se sperie cand ii zic eu ca e 800 de euro taxa”, spune proprietarul masinii.

Cu aceeasi problema se confrunta mai multi romani. Pentru doua masini aproape identice, taxa platita la prima inmatriculare variaza acum si in functie de combustibil. In cazul unui autoturism cu motor diesel de 1,5, fabricat in 2006, timbrul de mediu sare de 460 de euro. Pentru acelasi tip de masina, dar cu motor pe benzina, taxa aproape ca se injumatateste.

Asta dupa ce Ministerul Mediului a decis sa inaspreasca formula de calcul a timbrului la masinile diesel.

“Mi se parea normal sa ofere o reducere pentru benzina”, sustine Florin Parvu, patronul unui targ auto.

Reducerea este oferita, insa, la masinile electrice sub forma unei prime de 2.500 de euro acordata romanilor care aleg autoturismele nepoluante. “Este incurajatoare o asemenea masura, dar ar fi sprijinit mai mult un bonus mai mare din partea statului, daca ne gandim ca autoturismele electrice sunt inca destul de scumpe”, a afirmat Andreea David, directorul de vanzari a unei reprezentante auto.

Preturile ajung chiar si la 50.000 de euro.

VIDEO: Ce masini electrice se gasesc pe piata din Romania... Noul Jeep Cherokee - Design bisexual...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x