Antena Căutare

Oficial: Pneurile de iarna, obligatorii. Vezi amenzile!

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 153 de voturi favorabile, 123 impotriva si o abtinere Ordonanta Guvernului prin care se impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece.

Legea prevede sanctionarea soferilor care conduc autovehiculele pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara cauciucuri de iarna cu retinerea talonului si amenda de pana la 4.000 de lei.

Textul legii stabileste ca lipsa anvelopelor de iarna, precum si neechiparea cu lanturi antiderapante in cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si a celor de transport de persoane cu peste noua locuri, atrage retinerea talonului si o amenda intre 2.500 si 4.000 de lei.

Ordonanta permite folosirea lanturilor antiderapante pe drumurile acoperite de zapada, iar pe alte suprafete se aplica sanctiuni pentru deteriorarea carosabilului.

Conform definitiei prevazute de reglementare, cauciucurile all-seasons sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna.

Conducatorii auto sunt obligati sa-si echipeze autovehiculele pentru iarna incepand cu 1 noiembrie, pana la 1 martie.

Sursa: Antena3

Foto: europeanmotornews.com

FOTO! Adio, Bugatti Veyron!... Jaguar XF 2.2 Diesel - 1.312 km cu un singur plin!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x