Antena Căutare

Premieră în programul "Rabla" 2018. Un nou tip de autovehicule poate fi dus la casare: cât va valora voucherul

Programul "Rabla" pentru 2018 a fost lansat în această dimineaţă. În acest an pare că se doreşte tot mai mult protejarea mediului. Bugetul alocat pentru Rabla Plus, cel care va începe de săptămâna viitoare pentru maşinile electrice şi hibrid, este mai mare decât anul trecut. Astăzi însă a fost anunţată şi o premieră. Microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare.

Programul "Rabla" pentru 2018 a fost lansat în această dimineaţă. În acest an pare că se doreşte tot mai mult protejarea mediului. Bugetul alocat pentru Rabla Plus, cel care va începe de săptămâna viitoare pentru maşinile electrice şi hibrid, este mai mare decât anul trecut.

Astăzi însă a fost anunţată şi o premieră. Microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare.

Din bugetul total alocat pentru cele două secţiuni ale programului guvernamental, 133 de milioane lei merg către 'Rabla Clasic', iar 120 de milioane de lei către 'Rabla Plus'.

Ministerul Mediului estimează că alocarea financiară pentru 2018 va acoperi achiziţionarea unui număr de circa 19.000 de vehicule noi pe versiunea clasică a programului şi de 2.000 de maşini electrice prin intermediul variantei 'verzi'.

Evenimentul de lansare a celor două programe a fost organizat în cadrul Remat Berceni, incintă în care a fost amenajată şi o expoziţie de maşini electrice şi hibrid, cu scopul de a familiariza viitori solicitanţi cu aceste vehicule.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit ministrului, una dintre principalele noutăţi ale sesiunii din acest an este faptul că, în Programul 'Rabla Clasic', în premieră, microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare.

Cuantumul primei de casare pentru Programul 'Rabla Clasic' va rămâne, în 2018, la 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de opt ani dat spre casare, şi se acordă pentru achiziţionarea unei maşini noi a cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g de CO2/km. De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g de CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare standard.

În plus, proprietarul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind în acest mod de mai multe prime de casare.

Pe de altă parte, Programul 'Rabla' va avea o componentă destinată persoanelor juridice, iar în acest caz instituţiile interesate pot solicita prin cererea de finanţare cel mult echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro la momentul depunerii dosarului de acceptare.

Totul despre TAXA AUTO 2018. Va fi calculată în funcţie de norma de poluare şi va putea ajunge şi la 3.000 de euro... A început programul Rabla 2018. Actele necesare pentru accesare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x