Antena Căutare

Smecher cu legitimatie: "Bai taticu, eu sunt politia ta, asa ca valea!"

Cine ne apara? Incotro te indrepti cand mori cu dreptatea in brate? Cum sa mai speri cand toti vad in tine doar un biet platitor de taxe si impozite? Intr-o lume in care alesii sunt prea ocupati sa taie din pensii, din salarii si sa dea oamenii afara, cine mai are timp de necazurile tale? Daca altii ti-au promis ca vei trai mai bine, noi iti garantam ca te sprijinim sa incepi lupta cu sistemul!

"Eu sunt constient ca ceea ce am patit se intampla. Chiar si in afara. Dar am considerat ca e de datoria mea sa spun asta. Daca acceptam ca aceste lucruri sa se intample, ne vom confrunta cu ele de fiecare data", isi argumenteaza Bogdan Tanase alegerea sa de a povesti ceea ce i s-a intamplat.

Acum cateva saptamani, masina i-a fost lovita in trafic. Nimic neobisnuit pana aici. Astfel de cazuri se intampla zilnic. O simpla tamponare, care se putea rezolva foarte simplu pe doua cai. Prin constat amiabil, atunci cand pentru a evita cozile de la biroul de accidente usoare, te intelegi la asigurare cu cel care te-a lovit sau pe care l-ai lovit, dupa caz. Sau, cand, daca nu se poate si nu se poate te duci frumos la politie si se lamureste situatia. Cel care i-a tamponat masina lui Bogdan Tanase a refuzat insa ambele situatii.

O fi stiut omul de ce! A coborat din masina, a scos legitimatia de serviciu si i-a "linistit" atat pe B.T., cat si pe tatal sau, trimitandu-i la plimbare si spunandu-le "ca el este politia lor, asa ca valea... ". Dupa s-a urcat in masina si a plecat linistit. Jurnalul National a prezentat cazul Politiei Capitalei pentru verificarile de rigoare.

"Intr-adevar, persoana in cauza a depus plangerea si momentan se efectueaza cercetari", a declarat Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Cand politia te loveste... te lasa si pleaca?

"S-a intamplat intr-o zi de vineri, mai exact pe 22 aprilie, la ora 7:30 dimineata. Veneam cu masina din zona Grozavesti, eram impreuna cu tatal meu. In capatul strazii Fluviului care da in Dinicu Golescu exista cedeaza trecerea pentru cei care vin spre Dinicu Golescu. Acolo am oprit si am auzit o bubuitura. Ma lovise cineva. Am coborat din autoturism sa vad ce s-a intamplat. M-am dus repede la spatele masinii si am vazut ca bara din spate era ciobita. Nu am pornit camera telefonului chiar cand am coborat din masina.
Intre timp, cel care m-a lovit a dat masina lui mai in spate. Se vede daca faci stop pe filmulet pozitia masinilor, se vede in spatele masinii mele o carpa pe care o aveam in portbagaj si pe care am pus-o jos sa ma uit la masina. A coborat si el... Mi-a zis ca nu e nimic, ca autoturismul meu nu are decat o zgarietura. Tata i-a zis ca daca e asa cum spune el nu are de ce sa se teama si ca cel mai bine e sa mergem la politie sa rezolvam situatia.
Atunci a scos o legitimatie de serviciu presupun, ne-a aratat-o si a zis: «Bai taticu, eu sunt politia ta! Asa ca, lasa-ma mai in pace! Hai valea!» Dupa, s-a urcat in masina, avea un Renault Clio, cu numarul B-17-SJD si a plecat. Nu mi-a lasat nici un contact sau o carte de vizita ceva.

«Ce ti-am facut, ti-am zgariat masina?»

Eu am mers asa cum stiam ca se procedeaza la Biroul de Accidente Usoare la Sectorul 1, pe Grivita si am povestit cum a fost. De acolo, mi-a dat o foaie pe care am completat-o.
Le-am spus si lor ca dupa incident, celalalt s-a suit in masina si a plecat, ca nu a vrut sa vina sa raportam tamponarea. Le-am precizat si elementul cel mai important: ca dumnealui e politist sau asa a spus ca este cand a aratat legitimatia. Tot de acolo mi s-a zis ca toata procedura asta poate dura pana la 20 de zile.
Puteam sa inteleg ce inseamna meseria de politist... Se poate intampla sa lovesti pe cineva, ca oameni suntem, dar nu era nici in misiune, nici nimic... Si, dincolo de asta, vreau sa nu mai pateasca si altii la fel. Cand gresesti, trebuie sa recunosti si sa rezolvi situatia. Nu sa tipi «Ce ti-am facut, ti-am zgariat masina?» Poate se intampla mai rau, tot asa proceda?!! Si mai frapant e faptul ca reactia a venit din partea unei persoane care ar trebui sa te reprezinte, care reprezinta legea", povesteste Bogdan.

Jurnalul National Nissan Qashqai, in topul fiabilitatii ADAC... VIDEO! In Land Rover esti in siguranta, indiferent ce!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x