Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Șoferii nu mai au scăpare! Ce schimbare uriașă pregătesc autoritățile!

Lovitură cumplită pentru șoferii români! Autoritățile pregătesc o schimbare de zile mari. Conducătorii auto nu mai au nicio scăpare!

Lovitură cumplită pentru șoferii români! Autoritățile pregătesc o schimbare de zile mari. Conducătorii auto nu mai au nicio scăpare!

Preţurile pentru reparaţia maşinilor ar putea fi plafonate. Este propunerea Consiliului Concurenţei care vrea să oblige service-urile să nu mai umfle facturile, atunci când repară autoturisme în baza poliţei RCA. Pentru că din acest motiv creşte şi costul asigurării. În România, două milioane de şoferi conduc fără RCA. Pentru depistarea lor, ar putea fi folosite în viitor camerele pentru roviniete.

După o negociere de scurtă durată, angajatul unui service stabileşte preţul. Pentru reparaţiile din banii clientului. Când în discuţie apare asigurarea obligatorie, lucrurile se schimbă.

În unele cazuri, preţurile pentru reparaţia maşinii în baza RCA se dublează, spun şoferii. Iar facturile mari se reflactă apoi în preţul poliţei de asigurare. Practic, cu cât e reparaţia mai scumpă, cu atât mai mult creşte RCA-ul.

Este o practică pe care Consiliul Concurenţei vrea să o stopeze.

Doua masuri principale sunt cerute de catre cei de la Consiliul Concurentei. Una dintre ele ar fi ca RCA sa nu mai poata fi intocmit decat pe o durata de 6, respectiv 12 luni. A doua ar fi de plafonare a preturilor in service-uri.

Unul din patru şoferi circulă fără asigurarea obligatorie. Adica, aproximativ două milioane de conducători auto.

Pentru a-i depista pe cei care circulă fără RCA, firmele de asigurări vor să încheie un parteneriat cu cei de la Compania Naţională de Drumuri, prin care ar putea să depisteze șoferii fără RCA prin intermediul unor camere de supraveghere! Cum va funcționa totul? Află mai multe în clipul video de mai sus!

Recomandari