Antena Căutare

Veste bombă! Ce se întâmplă cu prețurile locuințelor în perioada următoare

Vestea momentului pentru românii care vor să își cumpere un apartament sau o casă în anul 2019! Experții fac o dezvăluire importantă despre locuințele puse la vânzare! Ce se întâmplă în perioada următoare?

Vestea momentului pentru românii care vor să își cumpere un apartament sau o casă în anul 2019! Experții fac o dezvăluire importantă despre locuințele puse la vânzare! Ce se întâmplă în perioada următoare?

Apar primele semne că locuinţele ar putea să se ieftinească anul acesta. De teamă să nu îşi piardă clienţii, pe fondul noilor condiţii de creditare, unii dezvoltatori au scăzut preţurile apartamentelor chiar şi cu zece la sută faţă de anul trecut.

Analiştii se tem însă că investitorii din imobiliare doar vor să testeze piaţa. Mai ales că e un început de an cu puţini români hotărâţi să-şi cumpere o casă.

Cursul leu-euro de peste patru lei şi 75 de bani, indicele Robor de peste trei la sută şi limitarea gradului de îndatorare la 40 la sută din venituri. Toate acestea i-au făcut pe români să se gândească de două ori înainte de a-şi cumpăra o locuinţă, la început de an.

Dovada: în ianuarie numărul tranzacţiilor la nivelul întregii ţări a scăzut cu câteva mii faţă de decembrie, potrivit unor surse din piaţă. În Capitală s-au văzut şi primele efecte, atunci când dezvoltatorii imobiliari au scăzut prețurile.

Aceștia au însă de unde să scadă preţurile, spun analiştii, care arată şi că piaţa imobiliară este supraevaluată cu cel puţin 20 la sută.

Tendinţa de frânare a scumpirilor este confirmată şi de statisticile oficiale. În Braşov preţurile au înregistrat un avans de 1,6 la sută la final de an, faţă de 7,5% - creşterea pe tot anul. Timişoara este pe locul 2. În Constanţa, creşterea la trei luni a fost de 0,6 la sută, iar cea anuală de 6,6 la sută. În topul scumpirilor, urmează Cluj Napoca şi Bucureşti.

În marile oraşe, cele mai căutate oferte sunt pentru apartamentele de două camere.

Mare atenție! Mai mulți români au primit amenzi de 230 de euro prin poștă după ce au parcat în benzinării!... Video. O maşină circulă cu unul dintre pasageri agățat de plafonul autoturismului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x