Antena Căutare

Subventii de la stat pentru masini hibrid sau electrice, din 2012?

Romanii care vor sa-si cumpere masini hibrid sau electrice ar putea beneficia de subventii de la stat, din 2012, informeaza green-report.ro. Banii vor fi disponibil la Administratia Fondului de Mediu (AFM) si vor fi alocati pentru incurajarea vanzarilor de automobile nepoluante.

"Momentan suntem in discutii si s-ar putea ca de la anul (n.r. - 2012) sa inceapa demersurile pentru acordarea subventiilor", a declarat pentru Gheorghe Popescu, presedinte AFM.

Afirmatia a fost confirmata de ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, care a adaugat ca si Ministerul Transporturilor lucreaza la un proiect privind subventionarea autovehiculelor ecologice.

Ministrul a anuntat si cu alte ocazii ca AFM ar putea finanta din 2011 o parte din cheltuielile romanilor care isi cumpara masini electrice si hibrid, dupa modelul vest-european.

Comitetul de promovare nu s-a intrunit niciodata

Premierul Emil Boc anunta cu hotarare, anul trecut, ca va mobiliza expertii din mai multe ministere pentru a elabora strategia Romaniei pentru automobilul electric, despre care a spus ca "nu este o idee nastrusnica".

"Maine (28 aprilie 2010 - n.r.) voi propune in Guvern infiintarea unui grup interministerial de lucru care sa pregateasca strategia Romaniei pentru ceea ce inseamna automobilul electric", anunta premierul cu emfaza, in urma cu mai bine de 10 luni.

Deocamdata reprezentantii Ministerului Mediului nu stiu cine participa la reuniunile grupului strategic din partea institutiei. Insusi ministrul Laszlo Borbely marturiseste ca nu stie nimic despre comisie. Nici nu ar avea ce sa stie.

Surse din Guvern confirma ca grupul interministerial nu s-a intrunit niciodata, desi a trecut aproape un an de la declaratiile premierului.

Comisia ar fi trebuit sa stabileasca in acest timp ce potential are piata romaneasca pentru dezvoltarea acestui sector, ce investitii sunt necesare pentru infrastructura si cum ar putea fi stimulati romanii sa cumpere masini ecologice.

Sursa: Antena3

Drive Test: Infiniti FX 30d AT, pentru animalele responsabile!... VIDEO: Cascadorie cu o Dacie 1310 data publicitatii dupa 16 ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x