Antena Căutare

TAXA AUTO 2018. Lovitură cumplită pentru șoferi! Ce au anunțat autoritățile

Pe ultima sută de metri, mii de şoferi se înghesuie în faţa ghişeelor ANAF. Vor restituirea taxei auto şi mai au doar două zile la dispoziţie pentru a depune cererile. Nici statul nu se grăbeşte să le dea banii înapoi.

Termenul limită este martie, anul viitor. Asta după ce România a fost condamnată la Curtea Europeană de Justiție pentru impunerea unor taxe auto, sub diferite forme, în mod ilegal.

TAXA AUTO 2018. Pentru recuperarea taxei auto, şoferii trebuie să vină la sediul ANAF de care aparţin şi să depună o cerere de restituire, pe care o completează cu datele personale, dar şi cu datele autoturismului. După care, o depun, pur şi simplu, la Registratură.

Atenţie, însă! Dacă aveţi datorii la ANAF, trebuie întâi să le achitaţi, pentru ca mai apoi să aşteptaţi restituirea acestor bani!

TAXA AUTO 2018. Sunt peste 600.000 de decizii privind aprobarea restituirii taxelor, în valoare totală de peste 1,7 miliarde de lei, potrivit datelor oficiale. De la începutul acestui an s-au restituit taxe în valoare de peste jumătate de miliard de lei.

TAXA AUTO 2018. Șoferii primesc taxele auto cu dobândă! Ce trebuie să afli

Iar şoferii mai au un beneficiu. Statul va acorda o dobândă. Dobânda este calculată în procent de 0,02% pe zi. Pentru fiecare zi de la data plăţii taxei iniţiale şi până la data restituirii.

Şoferii nu vor scăpa, însă, netaxaţi. Guvernul pregăteşte o nouă formulă pentru timbrul de mediu.

Până acum aproape 4.000 de cereri de recuperare a taxei auto au fost respinse de ANAF.

E jale pe şosele! Poliţia Rutieră, acţiune de amploare: 266 de aparate RADAR sunt amplasate în trafic. Amenzile sunt uri... Argumente Pro și Contra, la cumpărarea unui Opel Insignia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x