Antena Căutare

Atenționare pentru șoferi! Toate mașinile vor trebui să aibă această funcție din 2020

Toate mașinile noi care vor fi comercializate în țările UE începând cu jumătatea anului 2022 vor fi prevăzute cu funcţii de siguranţă, conform noilor norme de siguranţă rutieră aprobate vineri de statele blocului comunitar.

Sisteme de siguranța la mașini

Măsurile de siguranță (sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei, detectoare de somnolenţă) au fost propuse anul trecut de Comisia Europeană şi aprobate de Parlamentul European, în încercarea de a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere. În fiecare an, în UE, circa 25.000 de oameni își pierd viaţa şi alţi 140.000 sunt răniţi în accidente rutiere.

Conform normelor aprobate, toate vehiculele noi vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii menite, printre altele, să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă sau să împiedice depăşirea limitei legale de viteză.

Autoturismele şi autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute de asemenea cu zone extinse de protecţie a capului în urma unui impact, pentru a limita astfel rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau biciclişti.

De asemenea, camioanele şi autobuzele vor trebui să fie proiectate în aşa fel încât să fie diminuate unghiurile moarte şi să fie dotate cu sisteme capabile să detecteze pietonii şi bicicliştii aflaţi în apropiere.

Sursă: bzi.ro

Tinerii pot avea permis de la 16 ani în România! Care sunt criteriile... Taxa de poluare Oxigen, amânată până în martie 2020. Veste importantă pentru șoferii cu mașini sub Euro 4...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x