Căutare Live

Uită-te bine! Scrie asta pe talonul maşinii? Anunţ important pentru toţi şoferii din România

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi, că se lucrează la stabilirea unei taxe de poluare pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi, că se lucrează la stabilirea unei taxe de poluare pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon

Potrivit ministrului, s-a pornit în stabilirea taxei de la faptul că, în România au intrat anul acesta circa 350.000 de maşini cu normă de poluare între euro 2 şi euro 4, de două ori mai multe faţă de 2016 când intraseră 146.000 de maşini şi de la realitatea că „pe drumurile patriei circulă foarte multe maşini care poluează şi sunt trei mari municipii care sunt în procedură de infrigement pe calitatea aerului". Este vorba de Braşov, Iaşi şi Bucureşti, aglomerări urbane mari cu multe maşini.

"Anul acesta, în România, comparativ cu 2016, aceeaşi perioadă de timp, au intrat maşini cu norme de poluare între Euro 2 şi Euro 4, aproximativ 350.000 de maşini, comparativ cu 146.000 de maşini în 2016. La Ministerul Mediului, împreună cu Administraţia Fondului de Mediu, ANAF, RAR, cu producătorii de autovehicule din România, cu toate asociaţiile care sunt implicate în acest proces şi, nu în ultimul rând, şi cu societatea civilă, s-a constituit un grup de lucru în vederea calculului şi gândirii corecte, nu aşa cum s-a întâmplat în perioada precedentă, încât să găsim o metodă prin care maşinile care poluează, care au o normă de poluare mică şi care au emisii de bioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare", a spus ministrul.

Graţiela Gavrilescu a spus că la stabilirea cuantumului acestei taxe se va ţine cont de capacitatea cilindrică a autovehiculului, de norma de poluare şi de emisiile de bioxid de carbon.

De asemenea, ministrul Mediului a precizat că nu există încă o formă finală a acestei taxe de poluare şi că nu poate avansa o dată de la care aceasta va fi aplicată, având în vedere că se doreşte ca măsura să fie dezbătută cu toţi factorii implicaţi.

RCA pentru o lună, plin de comisioane! Pentru o maşină , cea mai ieftină asigurare pentru o lună costă 25 de lei! De ce ... Taxă nouă pentru maşinile vechi! Şoferilor din România, gândit-aţi c-aţi scăpat de dat bani, circulând cu maşini cumpăra...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri