Antena Căutare

VIDEO! Mutare de productie Dacia, din Romania in Maroc?

Scumpirea carburantilor si infrastructura proasta ne-ar putea lasa fara productie la uzinele Dacia. Grupul Renault contruieste o fabrica de automobile in Maroc, iar o parte dintre modelele de la Colibasi vor fi construite acolo.

Dacafabrica va fi mai profitabila decat cea din Romania, francezii ar putea sa isi piarda interesul pentru tara noastra, sa inceapa concedierile si implicit sa reduca veniturile la bugetul statului.

Bate vant de somaj la Uzina Dacia Mioveni! Suparati ca infrastructura e la pamant, carburantii s-au scumpit si ca pretentiile salariale sunt prea mari, cei de la Renault stau cu ochii pe Maroc, acolo unde ar putea sa isi deschida o fabrica. Asta inseamna ca o parte din productia romaneasca trece pe continentul african.

Ce nu spun raspicat cei de la Dacia dar sigur le fac zile fripte sunt negocierile cu sindicatele, care cer o crestere a salariului de 500 de lei pentru fiecare angajat. Francezii ofera doar jumatate. Si daca anul acesta vor face profit, il vor imparti cu angajatii.

Cand trag linie, cei de la Dacia spun ca acestea sunt costuri mai mari decat in Maroc, unde vor sa isi mute productia incepand cu 2013. Acolo au fost primiti cu bratele deschise. Regele le-a daruit francezilor patru sute de hectare in orasul Tanger, ca loc pentru uzina.

Duster-ul la gheata trage: A batut BMW Seria 1!... Drive Test: Nissan Leaf, minunea electrica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x