Antena Căutare

Volvo V60 - campion olimpic la vacante

Au apus de mult timpurile in care un Volvo Break era bun doar pentru amatorii de impachetari cu namol. Irezistibilul Volvo V60 face o concurenta total neloiala berlinei S60, din care este derivat.

Un termos plin cu ceai fierbinte, carti groase fara ilustratii, haine in culori sterse si o harta rutiera de pe care abia mai poti citi denumirile de localitati. Scaune rabatabile si un televizor portabil. Recunoaste, cam asta este ideea ta despre un Volvo break.

Chiar daca stim cu totii ca sunt foarte multi ani de cand masinile de familie ale suedezilor nu mai sunt chiar plictisitoare, toate au esuat la un anumit capitol: nu te fac sa intorci capul dupa ele, atunci cand apar pe strada. Volvo a trecut la liniile sinuoase exact atunci cand lumea parea ca doar incepe sa se plictiseasca, deci putem spune ca s-a salvat la timp, ba chiar ca a evoluat extraordinar de bine. Spatele break-urilor, insa, ramasese incremenit in ideea de boxy design.

2010/07/07//73684-interior.jpg

Din fericire pentru noi, noul S60, tocmai a primit o varianta break, denumita V60. Din nefericire pentru suedezi, arata cel putin de bine ca berlina, ceea ce dovedeste ca nevoia de mai mult spatiu nu inseamna in mod neaparat ca viata ta a intrat pe linie moarta. Aspectul atletic al modelului este dat de pastrarea "umerilor" tipici marcii suedeze, precum si de conturarea plafonului, in stilul unui coupe.

Volvo V60 va fi disponibil cu o gama de opt motoare, asa ca va da ceva batai de cap concurentei. Incepand cu propulsoarele in patru cilindri, cu puteri cuprinse intre 150 si 240 CP si continuand cu cele trei diesel-uri ce ofera intre 115 si 205 CP, noul break scandinav pare ca si-a facut temele in materie de motorizari.

2010/07/07//73685-bord.jpg

Daca exista cineva care vrea mai mult, Volvo are exact ceea ce trebuie, asa ca cel mai puternic propulsor pe benzina, cu o capacitate de 3 litri si sase cilindri in linie, dispune de 304 CP si ofera un demaraj de la 0 la 100 de km/h, de doar 6,6 secunde. Cuplul generat este de 440 Nm, iar gradatia la care se va opri acul vitezometrului, va fi cea de 250 km/h.

Desi portbagajul va avea o capacitate de 430 de litri, masina va fi oferita europenilor, cu un sasiu dinamic si cu o suspensie ferma. Asadar, uita de indemnul "Draga, las-o mai incet", pentru ca acesta este primul Volvo de familie in care nimeni nu va fi dispus sa asculte Abba.

sursa: Top Gear

Smart se pregateste de plaja... Top Gear / James May testeaza Dacia Duster: "Cred ca ar putea fi un pic cool!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x