Antena Căutare

Camilla a decis să pună capăt unei tradiții existente la Casa Regală din Evul Mediu. La ce renunță Regina Consoartă

Noua direcție va fi pusă în practică de săptămâna viitoare, atunci când regina consoartă Camilla va fi gazda unei recepții pentru militanții împotriva violenței domestice și a violenței împotriva femeilor. Despre ce schimbare este vorba.

colaj Galerie
Camilla a decis să pună capăt unei tradiții existente din Evul Mediu. La ce renunță Regina Consoartă a Marii Britanii | Profimedia/Gettyimages

Regina Consoartă a Marii Britanii a decis să pună capăt tradiției de a avea doamne de onoare la Casa Regală, urmând ca această sarcină să fie preluată de către șase asistenți, care vor purta eticheta de „însoțitoarele Reginei”, potrivit Digi24, care citează BBC. Ce presupune această schimbare.

Citește și: Ce i-a spus Kate Middleton Reginei Camilla la Remembrance Day. Cuvintele șoptite pe balcon

Decizia de ultim moment luată de către Camilla. Ce presupune schimbarea de direcție propusă de către Regina Consoartă

Înlocuirea etichetei de doamnă de onoare, propusă de către Regina Consoartă, va pune capăt unei situații de la curte care datează din Evul Mediu. De regulă, ajutoarele personale ale unei regine provin din familii aristrocrate, potrivit aceleași surse menționate mai sus.

Pe lângă modernizarea titlului, se pare că cele șase femei vor avea o prezență mai redusă decât impunea rolul anterior. Acestea nu vor mai fi implicate în corespondență sau planificarea activității de zi cu zi. Cele şase asistente o vor ajuta pe Regina Consoartă doar la evenimentele publice. De asemenea, noile „însoțitoare ale Reginei” nu vor primi un salariu, însă, vor beneficia de acoperirea cheltuielilor.

Schimbare simbolică de direcție va fi pusă în practică abia de săptămâna viitoare, când regina Camilla va fi gazda unei recepții pentru militanții împotriva violenței domestice și a violenței împotriva femeilor.

Regina Consoartă Camilla a militat pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la violența domestică și, pentru prima dată, însoțitoarele ei îi vor fi alături la recepția de la Palatul Buckingham. Printre primele însoțitoare se numără câteva prietene mai vechi ale Camillei -marchiza de Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Troughton, Lady Sarah Keswick și baroneasa Chisholm, potrivit aceleași surse menționate.

De asemenea, Regina Consoartă, în vârstă de 75 de ani, l-a numit pe maiorul, Ollie Plunket, în funcția de asistent personal.

Fostele doamne de onoare care au servit-o pe regina Elisabeta a II-a îl vor ajuta, acum, pe Regele Charles să găzduiască evenimente la Palatul Buckingham.

Citește și: O felie din tortul servit la nunta Regelui Charles a fost scoasă la licitație. De la ce sumă pornește bucata de 800 de grame

Care e diferența dintre „Regină” și „Regină Consoartă”. De ce Camilla a primit doar al doilea titlu regal

Se pare că regina Elisabeta a II-a a spus că dorește ca soția fiului ei, Camilla, ducesa de Cornwall, să fie cunoscută drept „Regina Consoartă” atunci când Prințul Charles va fi proclamat Regele Charles al III-lea.

Regina a făcut anunțul cu privire la titlul Camillei în ajunul Jubileului său de platină, care a marcat 70 de ani de la urcarea pe tron, într-un mesaj către public care a fost distribuit pe rețelele de socializare pe 5 februarie:

„Când, la plinătatea vremii, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, atunci când va sosi timpul, Camilla să fie cunoscută în calitate de Regina Consoartă în timp ce își continuă propriul serviciu loial”, a scris Regina Elisabeta la acel moment.

Se pare că regele Carol al III-lea și Camilla au urmat dorințele regretatei Reginei Elisabeta a II-a.

Eticheta de „Regina” se referă, de obicei, la monarhul domnitor, în timp ce „Regina Consoartă” este titlul oficial pentru soția sau însoțitorul unui monarh. Întrucât Camilla este căsătorită cu Regele Charles al III-lea, care e șeful monarhiei, ea este catalogată drept „Regina Consoartă”.

Au fost cozi uriașe în fața unui magazin Kaufland din Capitală. Care a fost motivul pentru care oamenii s-au îmbulzit... Care e orașul din România care va înlocui artificiile de Revelion cu un spectacol cu drone. Poluarea fonică, unul dintre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x