Antena Căutare

Vremea la extreme: Se întorc ploile torențiale și grindina! Meteorologii au emis cod portocaliu de furtuni

Vremea este la extreme în România, de la temperaturi de până la 40 de grade Celsius, la ploi torențiale în doar câteva ore. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni avertizări nowcasting Cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru mai multe județe din țară.

Vremea este la extreme în România, de la temperaturi de până la 40 de grade Celsius, la ploi torențiale în doar câteva ore. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni avertizări nowcasting Cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru mai multe județe din țară.

Sunt vizate judeţele Neamţ, Suceava, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa şi Teleorman.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:30, în în zona de munte a judeţului Neamţ şi în localităţile Bicaz-Chei, Bicazu Ardelean, Damuc, Taşca, Ceahlău şi Grinţieş, precum şi în judeţele Suceava (Gura Humorului, Cajvana, Arbore, Mălini, Frasin, Păltinoasa, Slatina, Cacica, Mănăstirea Humorului, Valea Moldovei, Pârteştii de Jos, Solca, Botoşana, Berchisesti, Comăneşti, Capu Câmpului şi Poieni-Solca) se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.

Fenomene similare se vor înregistra şi în judeţele Argeş (localităţile Slobozia şi Ştefan cel Mare), Giurgiu (Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Roata de Jos, Ghimpaţi, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucşani, Letca Noua, Grădinari, Clejani, Mârşa şi Bulbucata), Dâmboviţa (Corbii Mari, Ulieşti şi Şelaru), Teleorman (Videle, Botoroaga, Tătărăştii de Jos, Blejeşti, Vârtoape, Trivalea-Moşteni, Gălăteni, Băbăiţa, Mereni, Olteni, Poeni, Tătărăştii de Sus, Gratia, Frăsinet, Siliştea, Cosmeşti, Talpa, Scurtu Mare, Sârbeni, Moşteni, Necşeşti, Purani şi Crevenicu).

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ce regim alimentar ne atacă cel mai mult dinții... Un cutremur puternic cu magnitudinea 6 a făcut prăpăd în China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x