Antena Căutare

An de inghet pe piata rezidentiala: Preturile ar trebui traduse in lei

Indicele national al preturilor la locuinte a scazut in ultimele 12 luni cu 2,4% in euro, insa valoare reala a acestor imobile, calculate in valuta in care sunt realizate castigurile cumparatorilor (leu), a stagnat in cursul perioadei mentionate, potrivit unor calcule fin.ro.



Doua tendinte opuse

In fapt, la nivel national, au existat doua tendinte certe in evolutia preturilor. Pe de o parte, locuintele vechi au continuat sa se ieftineasca, in timp ce imobilele noi s-au scumpit. Cu putine exceptii, evolutia a fost observata in majoritatea marilor orase.

In Bucuresti, spre exemplu, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a ajuns, in luna noiembrie, la valoarea de 1.371 euro/mp util, cu 3,2% peste media inregistrata pe acest segment in urma cu un an. In lei diferenta este mai mica, de numai 2,9%. In ceea ce priveste apartamentele vechi, in luna noiembrie pretul mediu a ajuns la 1.084 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 1,8% in euro si 2,1% in lei.

Citeste si Financiarul

Foto: Intact Images

VIDEO! Palatele lui Ceausescu din Primaverii, de vanzare. Vezi cat costa!... Mugur Isarescu: "Cursul a ramas stabil, in ciuda tensiunilor din zona euro"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x