Antena Căutare

Oficial! ANAF șterge datorii! Ce trebuie să faci pentru ca Fiscul să îți anuleze unele obligații fiscale

Unele datorii pot fi șterse de ANAF, la cerere, după ce normele pentru aplicarea amnistiei fiscale au fost publicate în Monitorul Oficial.

Oficial! ANAF șterge datorii! Cum îi poți cere Fiscului anularea unor obligații fiscale

Noul mecanism se aplică pentru ştergerea obligaţiilor fiscale accesorii pentru obligaţiile bugetare principale restante la 31 martie 2020.

De ştergerea obligaţiilor fiscale accesorii (dobânzi şi penalităţi de întârziere) pot beneficia toţi contribuabilii care au datorii restante la 31 martie 2020 (persoane fizice, juridice, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice sau profesii libere, entităţi fără personalitate juridică, instituţii publice, etc),

Concret, se plăteşte obligaţia fiscală principală şi se scapă astfel de accesoriile ce s-au acumula între timp.

Procedura presupune ca datornicii să îşi exprime intenţia de a beneficia de această Ordonanţă 69 (deci amnistia nu se va aplica automat/din oficiu), începând printr-o notificare făcută prin Spaţiul Privat Virtual (SPV), ori depusă la registratura organului fiscal, ori prin poştă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Poprirea electronică, noua metodă ANAF pentru a-i prinde pe românii datornici. De când se aplică executarea online

Fiscul emite apoi decizia privind obligaţiile de plată accesorii şi certificatul de atestare fiscală. Dacă contribuabilului i se pare că există neconcordanţe între situaţia reală şi ce scrie în acele documente, poate solicita punerea în acord, potrivit avocatnet.ro.

Dacă nu există chestiuni de lămurit sau, dacă există, după ce au fost lămurite, Fiscul emite decizia de amânare la plată a obligaţiilor accesorii respective, de la acel moment nemaiputându-se efectua executări pentru respectivele creanţe.

Acesta este unul dintre avantajele acestei proceduri, de fapt, faptul că, odată anunţă intenţia de a beneficia de acesta şi emis certificatul fiscal, nu se vor mai putea derula executări.

Indicele ROBOR la 3 luni a rămas marţi la 2,15%... Ministerul Dezvoltării: Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru Spitalul Regional Craiova...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x