Antena Căutare

Aurul a sarit de 1.460 $/uncie, pe fondul deprecierii dolarului

Piata materiilor prime a luat, parca, foc. Urmand, oarecum, traiectoria ascendenta impusa de petrol, care ieri a trecut de 123 $/baril, aurul si argintul au urcat, la randul lor, pe scara valorica, stabilind noi recorduri. Astfel, metalul galben s-a tranzactionat ieri la London Bullion Market cu peste 1.461 $/uncie, performanta nemaiatinsa pana acum. Venind puternic din urma, argintul s-a supus tendintei, avansand pana la 39,48 $/uncie, valoare maxima in ultimii 31 de ani.

Ce a determinat acest salt? Temerile privind datoriile suverane din zona euro si un nou acces de slabiciune afisat de dolarul american.

Aurul profita de ingrijorarea majora legata de datoriile tarilor periferice din zona euro", a comentat Andrey Kryuchenkov, de la VTB Capital.

In ceea ce priveste moneda americana, bancnota verde a cedat teren in fata euro, sub presiunea incertitudinii privind ritmul de relansare a economiei SUA si a disputelor referitoare la bugetul federal pentru 2012.

Pe frontul european, toate privirile sunt atintite asupra Portugaliei, a carei nota a fost degradata din nou de agentia Moody's, complicand si mai mult sansele acestui stat, aflat in pragul unei crize politice, de a gasi o cale rapida de remediere a situatiei.

Sursa: Financiarul

Industria da semne de revenire moderata... Cum sa pacalesti statul ca sa stai closca pe cateva milioane de euro din banii lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x