Antena Căutare

Industria da semne de revenire moderata

Afacerile din domeniu au crescut cu 26,1% in februarie. Specialistii spun ca o comparatie edificatoare trebuie facuta pe o perioada de minimum sase luni.

Cifra de afaceri din industrie, pe total piata interna si externa, s-a majorat in februarie, in ter­meni nominali, cu 26,1% comparativ cu ace­easi luna a anului trecut si cu 7% fata de ia­nuarie 2011, in principal datorita avansului din industria prelucratoare, releva datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

In­dustria autohtona se mentine pe un trend as­cen­­dent in ultima perioada, dar o comparatie edi­ficatoare trebuie facuta abia dupa ce vor tre­ce macar sase luni din acest an. Raportarea la 60 de zile nu cred ca ne poate da o imagine con­cludenta despre iesirea din criza a acestei ramuri", a declarat pentru „Fin.ro" Marius Cristescu, presedintele Bega Grup.

Comparativ cu februarie 2010, cifra de afaceri din industria prelucratoare s-a majorat cu 27,5%, iar cea din industria extractiva cu 1,4%. Se poate spune astfel ca motorul cresterii afacerilor pe primele doua luni din acest an a fost industria prelu­cra­toare pentru ca si in ianuarie ramura res­pec­tiva a consemnat o dilatare de 27,4% fata de aceeasi perioada din 2010. „Industria si ex­porturile sunt singurele care au sustinut econo­mia romaneasca.

Din ultimele sase luni ale lui 2009 si pe parcursul intregului an 2010 indus­tria se afla pe un drum moderat ascendent, care se pare ca va continua", a precizat pentru „Fin.ro" Cristian Parvan, secretarul general al AOAR. De asemenea, in perioada analizata toate grupele industriale mari au inregistrat cresteri.

Astfel, cifra de afaceri din industria bu­nurilor intermediare s-a majorat cu 38,6%, cea din industria bunurilor de capital cu 36,2%, din industria energetica cu 19,6%, din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 8,7% si din industria bunurilor de uz curent cu 6,4%.

Tot articolul, in Financiarul

BCE a majorat dobanda de politica monetara cu 0,25%... Aurul a sarit de 1.460 $/uncie, pe fondul deprecierii dolarului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x