Antena Căutare

Bateriile Rombat, cumparate de sud-africani

Metair Investments, un producatorul sud-african de componente auto cu afaceri anuale de circa 400 de milioane de euro, a cumparat fabrica de baterii Rombat Bistrita. Tranzactia a fost incheiata pentru circa 43 de milioane de euro.

Rombat este o societate pe actiuni controlata de circa 200 de angajati, cel mai mare actionar fiind omul de afaceri Dorel Goia, cu o participatie de aproape 19%.

Metair a anuntat ca tranzactia a fost structurata in doua etape. In prima faza, 90,05% din actiuni vor fi preluate de la Trebela Limited, Dorel Goia, directorul general al Rombat, Ioan Repede, alti membrii ai managementului care sunt si actionari, precum si anumiti actionari minoritari. Iar a doua etapa prevede preluarea a 9,09% din actiuni de la ceilalti actionari minoritari, informeaza Mediafax.

Piata romaneasca de componente auto este dominata de giganti mondiali precum Delphi, Continental, Schaeffler sau Autoliv, iar Rombat era printre putinele business-uri romanesti de mari dimensiuni.

Afacerile Rombat nu au fost afectate de criza, pentru 2012 compania propunandu-si vanzari de aproape 83 de milioane de euro (+12%, fata de 2011).

Foto: groller.ro

Bloomberg: Guvernul va respecta acordul cu FMI, in ciuda alegerilor... Fitch: Marea Britanie risca sa isi piarda ratingul de top AAA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x