Antena Căutare

Benzina şi motorina s-au ieftinit. Ce prețuri au fost afișate la pompă pe 1 ianuarie 2020

Benzina şi motorina s-au ieftinit, după eliminarea supraaccizei. Doar că reducerea preconizată iniţial era mai mare. Parlamentul a tăiat pe o parte, însă Guvernul a adăugat pe de altă parte. Aseară, ministerul Finanţelor a mărit accizele pentru carburanţi. În timp ce unii şoferi se bucură chiar şi de o reducere mai mică, alţii spun că orice minune durează trei zile.

Benzina şi motorina s-au ieftinit. Ce prețuri au fost afișate la pompă pe 1 ianuarie 2020 Galerie
Prețurile carburanților s-au micșorat pe 1 ianuarie 2020

De astăzi, un litru de carburant ar fi trebuit să se ieftinească cu 45 de bani, după eliminarea supraccizei. Însă, Ministerul Finanţelor a publicat aseară o nouă grilă a accizelor. Taxele au crescut cu un leu şi 77 de bani la benzină şi un leu şi cu 62 de bani la motorină. Totuşi, o reducere la pompă s-a simţit.

Astăzi, pe 1 ianuarie, şoferii care au alimentat de la aceeaşi staţie, au avut parte de o surpriză. Litrul de carburant este mai ieftin cu 30 de bani. Asta înseamnă că, la un plin mediu de 50 de litri au făcut o economie de 16 lei.

În ţară, diferenţele sunt între 20 şi 40 de bani pe litru, în funcţie de benzinărie şi de localitate. După o veste bună, şoferii primesc, însă, şi una proastă. Punctul de amendă a crescut cu 54%, de la 145 lei la 223 lei. Aşa că cea mai mică sancţiune rutieră este 446 de lei, cu posibilitatea de a fi achitată la jumătate, în 15 zile.

Anul 2020 vine cu un val de scumpiri. Euro, estimat să depășească cursul de 4,8 lei... Veste de milioane pentru români! Carburanții s-au ieftinit! Care sunt prețurile actuale din benzinării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x