Antena Căutare

Cei "cinci intelepti" ai Germaniei nu exclud o agravare a crizei din zona euro

Un grup de economisti din Germania, consilieri ai guvernului, au avertizat pericolul in ceea ce priveste criza din zona euro nu a fost depasit, iar situatia s-ar putea agrava, se arata intr-un articol publicat luni in cotidianul economic Handelsblatt, potrivit AFP.

Comitetul celor "cinci intelepti" considera ca anul 2012 este pentru zona euro unul sinonim cu mari provocari, in primul rand din cauza sistemului bancar "neconsolidat".


"Cele aproximativ 450 de miliarde de euro imprumutate de Banca Centrala Europeana (BCE) arata intre altele ca bancile nu au incredere unele in altele", sustin economistii germani.

La sfarsitul lui decembrie, BCE a imprumutat suma de 489,191 miliarde de euro unui numar de 523 de banci din zona euro, intr-o operatiune inedita pe trei ani, desi estimarile analistilor prefigurau o suma de numai 300 miliarde de euro. In plus, pana atunci, BCE oferise bancilor imprumuturi pe o perioada de maxim un an.

Leul se apreciaza la inceputul saptamanii. Vezi cursul valutar!... Ministerul Finantelor vrea sa imprumute luni 500 de milioane de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x