Antena Căutare

Cîţu despre fuziunea dintre Eximbank şi Banca Românească: Tranzacţia era parafată când am venit eu. Fuziunea nu este încă aprobată. Este complicat de făcut

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, marţi, că tranzacţia referitoare la preluarea de către EximBank a 99,28% din Banca Românească de la National Bank of Greece era parafată când a preluat funcţia de ministru, dar fuziunea nu este încă aprobată, fiind ”complicată” şi rămâne de văzut dacă va rămâne în actuala formă.

În iunie 2019, banca de stat EximBank a anunţat că a semnat cu National Bank of Greece acordul de achizitie a 99,28% din Banca Românească.

Marţi, ministrul a precizat că doar tranzacţia este aprobată, nu şi fuziunea.

”Tranzacţia era parafată când am venit eu. Eu vorbesc despre fuziune. Fuziunea nu este încă aprobată de Ministerul Finanţelor. La fuziune mă gândesc dacă rămâne în această formă, acolo sunt mai multe lucruri de discutat. Această fuziune, între o bancă de stat care nu a avut activitate pe piaţa de retail şi o bancă de retail, care a acţionat pe piaţa românească de retail, cu bune şi rele în ultimii ani, este complicat de făcut. Aici ai nevoie de expertiză, de experienţă. Vom mai discuta despre asta”, a spus Cîţu.

Referitor la cealaltă bancă de stat, CEC Bank, ministrul consideră ”inadmisibil” ca aceasta să nu fie dealer primar la emisiunile de obligaţiuni ale statului, în condiţiile în care a fost capitalizată cu 940 milioane lei.

"Mi se pare un lucru interesant ca o bancă din primii zece să nu fie dealer primar. Am rămas în România la şapte dealeri primari. Nu am auzit de la CEC şi nici de la preşedintele CEC să spună că acesta este un obiectv. Este inadmisibil, după ce statul te capitalizează cu 940 milioane lei, să nu faci demersuri să fii dealer primar. Vom mai vorbi despre CEC şi EximBank", a afirmat Cîţu.

Sursa : news.ro

Dezvoltatorul de proiecte imobiliare Iulius intră pe piaţa de producţie industrială prin achiziţia pachetului majoritar ... Ministerul Finanţelor: România a atras trei miliarde euro de pe pieţele externe la cele mai scăzute costuri istorice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x