Antena Căutare

Randamentul FP in T1: la 10.000 de euro investiti s-au pierdut 480

Indicele BET-FI a crescut cu 22,3% in trimestru I, fiind depasit doar de indicele Bursei din Sofia.

Actiunile Fondul Proprietatea s-au transformat dupa momentul lista­rii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in magnetul pietei de capital autohtone, fiind de altfel printre cele mai promovate in randul investitorilor straini.

Cu toate aces­tea, daca investitorii cumparau actiuni FP in valoare de 10.000 de euro la momentul listarii, portofoliul lor scadea cu 480 de euro la finalul lunii mar­tie. In schimb, actiu­nile SIF aduceau un castig intre 669 si 2.480 de euro.

Fondul Proprietatea (FP) a devenit la scurt timp de la listare un emitent de refe­rinta pentru piata autohtona de capital, fiind introdus in cosul pricipalilor indici calculati de BVB, cu ponderi im­portante.

Daca din punct de vedere al ca­pitalizarii, al valorii tranzactiilor si al potentialului pe termen lung, actiunile FP sunt un adevarat atu pentru Bursa de la Bucu­resti, prin prisma randamentelor ob­tinute dupa listare nu sunt atractive. In conditiile in care actiunile FP au inregis­trat o sca­dere cu 5,8% a cotatiei in acest an, actiunile SIF au marcat o crestere medie cu 22%.

Cu SIF-urile, castiguri de 2.480 €

Un calcul simplu releva faptul ca actiu­nile SIF au fost mai profitabile pentru investitori in primul trimestru din acest an, in defavorarea FP. Sa presupunem ca un investitor care a planificat investitii in valoare de 10.000 de euro (42.621 de lei) la BVB a avut de ales, la 25 ianuarie, intre actiunile FP si SIF-uri pentru constituirea portofoliului.

Tot articolul, in Financiarul

Creditele pentru IMM, de patru ori mai scumpe la noi decat in Europa de Vest... INTERVIU - Steven van Groningen: As paria, probabil, doar 1 cent pe adoptarea euro din 2015...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x