Antena Căutare

Creditul rapid. Avantaje si dezavantaje

Apelam la un imprumut din nenumarate motive. Avem nevoie de o casa, de o masina, vrem sa investim in confortul nostru, ori in educatie. Oricare ar fi motivul, ajungem sa ne indatoram. Mai mult sau mai putin, in functie de nevoi. Dar stiati ca exista oameni care se imprumuta ca sa se imbogateasca?

Apelam la un imprumut din nenumarate motive. Avem nevoie de o casa, de o masina, vrem sa investim in confortul nostru, ori in educatie. Oricare ar fi motivul, ajungem sa ne indatoram. Mai mult sau mai putin, in functie de nevoi. Dar stiati ca exista oameni care se imprumuta ca sa se imbogateasca?

Exista o stransa legatura intre cresterea puterii economice a unei tari si imprumurile acesteia. Si nu de orice fel. O demonstreaza China. Tara care a cunoscut o dezvoltare impresionanta pe toate planurile. E una din cele mai mari puteri ale acestei lumi din punct de vedere economic. Ai zice si ca locuitoriii ei sunt bogati si nu ar mai avea nevoie de bani. Din contra! In ultimii ani, a crescut intr-un ritm ametitor numarul oamenilor care au accesat credite rapide.

Motivele sunt multe. Un trai mai bun atrage cheltuieli mari. Si pretentii mai multe. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, un credit rapid aduce bani mai multi. Cum asa? Simplu!

Un intreprinzator, mai mic sau mai mare, cere un imprumut de la o banca sa isi lanseze afacerea mult visata. Dar sa fim realisti, cel putin la inceput, afacerea nu va merge ca pe roate. Insa creditul bancar trebuie platit lunar. Si chiar trebuie. Intarzierile la plata nu atrag numai penalitati, ci si un profil de client rau-platnic. Si asta l-ar impiedica sa obtina o refinantare sau alt credit. Si ce face atunci? Apeleaza la un credit rapid.

Ajungem, asadar, la institutiile financiare nebancare. IFN-urile sunt institutii reglementate, la fel ca si bancile, de catre Banca Nationala a Romaniei. Un IFN poate functiona doar daca primeste aprobare de functionare de la BNR, si este apoi monitorizat si supravegheat de catre Banca Nationala a Romaniei. In permanenta, institutiile financiare nebancare trimit catre BNR diferite raportari si sunt supuse unor inspectii periodice din partea functionarilor Bancii Nationale.

Principala lor activitate este sa acorde credite pe termen scurt persoanelor fizice si juridice. Avantajul lor este ca nu veti fi nevoit sa stati zile in sir sau saptamani pentru a va aproba creditul, ba chiar aveti toate sansele sa va dea banii exact in ziua in care ati depus cererea. Nu va trebuie un teanc de documente si, daca mai aveti si alte datorii, nu veti avea surpriza sa fiti refuzati.

Un credit rapid este solutia ideala pe termen scurt. Pentru orice fel de nevoi. IFN-urile acorda rapid o suma frumusica atunci cand nu putem sau nu avem timp sa apelam la banci. Pentru ca, sa fim realisti, bancile seamana cu institutiile de stat cand vine vorba despre imprumuturi. Pana ajungem sa vedem banii, avem de infruntat birocratia. Trebuie sa aducem teancuri de documente din care sa reiasa ca ai un venit constant, vechime in munca, apoi ai obligatia sa iti deschizi un cont la banca respectiva. Vei fi nevoit sa faci nenumarate drumuri, sa pierzi timp pretios si uneori te trezesti in situatia de a fi refuzat, dupa ce ai facut poteca intre sediul bancii, locuinta si serviciu. Sau poti avea surpriza sa afli ca nu ai varsta adecvata. Ori te pun sa achiti alte credite. Oricum, multa bataie de cap si multi nervi tociti.

Asa se face ca revenim la un credit care se obtine repede si fara dureri de cap. Am vorbit pana acum de avantajele unui credit rapid. Dar care ar fi dezavantaje? Pai nu prea sunt. Doar ca si IFN-urile isi vor banii inapoi si au dobanzi mai mari. Pentru ca asta e singura lor activitate, spre deosebire de banci.

Sursa foto: pixabay.com

3 moduri în care un credit de nevoi personale te ajută să ai grijă de mașina ta... Trei obiceiuri ale oamenilor cu adevărat productivi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x