Declarația unică. Când e termenul limită de depunere

 

Declarația unică. Ministerul Finanţelor a anunţat luni că 16 iulie este data limită pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

Update, joi, 12 iulie: Guvernul a decis prelungirea termenului de depunere al Declarației Unice până la data de 31 iulie 2018

Persoanele fizice au la dispoziție un nou mecanism de declarare și plată a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale. Persoanele care obțin venituri din activități independente vor depune o singură declarație, până la 15 martie, cu excepția acestui an, când termenul este stabilit pentru 15 iulie. Deoarece 15 iulie pică într-o zi de duminică, zi nelucrătoare, termenul limită pentru acest an va fi luni, 16 iulie 2018

Tot ce trebuie sa stii despre Declarația unică

Declaratia unică. Cum te înregistrezi în SPV Spațiul Privat Virtual​

Declarația unică. Cine trebuie să depună declarația unică​

Declarația unică. Ce este și la ce folosește​

Noua Declarație unică se adresează și PFA-urilor și celorlalți contribuabili ce obțin venituri din activități independente (titulari ai întreprinderilor individuale/familiale, profesii liberale, drepturi de autor etc), din chirii sau investiții.

Declarația unică se va numi „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (D 212)”.

”Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia Unică”, se arată în comunicat.

Declarația unică. Cum se poate depune

Declaraţia unică se poate depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declaraţia unică se poate depune şi direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

”Pentru depunerea online a Declaraţiei Unice până la 16 iulie 2018, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificaţia se acordă corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii”, se arată în comunicat.

Printr-o declaraţie rectificativă, Declaraţia unică poate fi modificată de către contribuabili din proprie iniţiativă, ori de câte ori informaţiile declarate anterior trebuie rectificate, a anunţat instituţia.

Vezi aici pașii de depunere online a Declarației Unicefacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe