Antena Căutare

Dobanda de politica monetara va fi mentinuta la minimul istoric de 6,25%, pentru a cincea sedinta consecutiva

Dobanda de politica monetara va fi mentinuta la minimul istoric de 6,25%, pentru a cincea sedinta consecutiva, a decis Consiliul de Administratie al BNR. Ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta vor fi mentinute si ele la 15% si, respectiv, 25%, informeaza Mediafax.


Dobanda de politica monetara nu a mai fost modificata de pe 4 mai 2010. La acea data, dobanda a fost redusa cu 0,25 puncte, la minimul istoric de 6,25%. In primele patru sedinte de politica monetara de anul trecut, BNR a coborat dobanda de la 8%, cu 1,75 puncte procentuale.

Nivelul rezervelor minime obligatorii nu au mai fost modificate de catre BNR din luna noiembrie a anului 2009. Atunci, BNR a decis reducerea nivelului ratei aplicabile pasivelor in valuta, cu scadente reziduale de sub doi ani, ale institutiilor de credit, de la 30% la 25%.

Romania, fruntasa la scumpirea carburantilor: Pretul motorinei, +34% in 2010!... Venitul lunar mediu pe gospodarie s-a redus cu 4,5% in trimestrul trei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x