Antena Căutare

Estimarile FMI privind evolutia economiei nationale s-au schimbat de la +1,3% la -2% in sase luni

Fondul Monetar International se asteapta ca economia Romaniei sa scada in acest an cu 2% si sa aiba o crestere modesta in 2011, potrivit declaratiei lui Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii. Tinta de deficit ramane 6,8%, iar Finantele sustin ca nu au in analiza un scenariu cu cota unica de 10% si TVA de 25%. FMI ne reaminteste de prioritatea zero a guvernului Boc, fondurile europene.

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, anticipeaza ca Produsul Intern Brut al Romaniei va scadea cu 2% in acest an, iar in 2011 va avea loc o creste­re modesta, a sustinut ieri presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, dupa o intalnire intre patronate si FMI.

La randul sau, ministrul Finan­telor Publice, Se­bastian Vladescu, a afirmat ca ra­mane de vazut „daca recesiunea va fi in acest an de -1%, -1,5% sau -2%" si a adaugat ca deficitul buge­tar luat in calcul este cel convenit cu FMI, de 6,8%. Vla­descu a mai declarat ca Finantele nu au in analiza un scenariu care sa prevada reducerea cotei unice de impozitare la 10%, concomitent cu o noua majorare de TVA, la 25%.

In ceea ce priveste fiscalitatea, FMI a transmis patro­natelor ca in perioada urmatoare tre­buie sa fie pus accent pe stabilitate pentru atragerea investitiilor straine directe, astfel ca o modificare a TVA cel putin pana la jumatatea anului viitor nu este posibila, a explicat Nicolescu.

Presedintele UGIR-1903 (Uniunea Generala a Industriasilor din Romania), Cezar Coraci, a declarat ieri ca seful misiunii, Jeffrey Franks, i-a anuntat pe reprezentantii patronatelor ca exista discutii privind un nou imprumut de la FMI. „Franks a recunoscut ca exista discutii (...).

Tot articolul, in Financiarul

Publicitatea online: plus 10%-20% in primele sase luni... Veniturile, taiate cu 16,5% pentru angajatii cu drepturi de autor, insa nu mai mult de 1.618 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x