Antena Căutare

Fitch: Derapaje fiscale inaintea alegerilor din 2012 ar putea afecta ratingul Romaniei

Aparitia unor derapaje fiscale inainte si posibil dupa alegerile din noiembrie 2012ar putea declansa "o actiune negativa de rating”, avertizeaza agentia Fitch. Agentia a ridicat in luna iulie ratingul de tara al Romaniei in categoria recomandata investitorilor.

"Agentia considera ca exista riscul unui derapaj fiscal moderat, in special din cauza alegerilor parlamentare programate pentru noiembrie 2012"


Agentia arata ca sunt necesare masuri suplimentare de reducere a deficitului bugetar, in valoare totala de 1% din Produsul Intern Brut, pentru a atinge tinta de deficit pe 2012, de sub 3% din PIB.

"Noi masuri de austeritate sunt putin probabile, deoarece 2012 este un an electoral iar Guvernul trebuie sa inceapa sa plateasca din urma bonusurile functionarilor publici, in urma unei decizii finale a justitiei", conform Fitch.

Totodata, Fitch considera ca actuala coalitie de guvernare nu se va destrama pana la alegerile din 2012. "Sondajele sugereaza ca alegerile anticipate ar fi nefavorabile partidelor de guvernare", se mai arata in analiza.

Totusi, agentia arata ca o revenire a economiei ar putea consolida popularitatea Guvernului pana la scrutinul electoral din 2012: "Fitch se asteapta ca PDL sa se abtina de la cheltuieli fiscale preelectoare la scara larga, populiste, deoarece cumpararea voturilor intr-o astfel de maniera ar eroda credibilitatea politica, desi aparitia unor masuri populiste moderate este posibila", arata analistii agentiei.

Emil Boc: "Companiile chineze vor sanse egale cu celelalte companii la licitatiile din Romania"... Wolfgang Schauble: "Reforma in zona euro nu se poate face decat pas cu pas"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x